Derfor støtter vi WWF

På nyttårsaften ble det kjent at vi fra i år har inngått et samarbeid med WWF. Siden den gang har vi mottatt mange sterke reaksjoner, men vi står fast ved vårt samarbeid fordi vi ønsker å jobbe for et rikt naturmangfold.

Flere har skrevet at de ønsker å brenne klærne, men vi oppfordrer heller til å levere klærne til panteordningen vår, slik at klærne kommer til nytte. Les mer om vår pantordninger her.

WWF og andre miljøorganisasjoner står opp for truede arter og biologisk mangfold. Det er vanskelig å forstå de sterke reaksjonene fra enkelte på vårt engasjement. Det er ekstra viktig at vi i næringslivet fremmer bærekraftig utvikling i Norge. Selv om vi mister noen kunder, er det viktig at næringslivet våger å ta standpunkt.

Hubro er Norges største ugle, og har siden 1971 vært totalfredet i Norge.

Motstanden til Stormbergs samarbeid med en miljøorganisasjon som WWF, inspirerer oss til å fortsette vårt engasjement for naturmangfold og for dyrevelferd. Derfor dobler vi den økonomiske støtten fra neste år til økt innsats for dyr og planter som står i fare for å forsvinne.

For oss er det helt naturlig å engasjere oss for å ta vare på naturen. Vi leverer sports- og turtøy til små og store som er glade i å bevege seg utendørs, og kanskje får man av og til noen helt unike opplevelser og kommer tett inn på dyrelivet. Men naturen er skjør, og det skal lite til før det blir ubalanse. Vi lever i dette økosystemet, og vi er avhengige av at det fungerer.

De neste årene kommer vil å engasjere oss i et bredt spekter av ulike saker som omhandler både hubroen og biologisk mangfold. Noen vil hevde at vi blander oss inn i noe vi ikke har peiling på, og andre vil applaudere engasjementet. Vi synes heller at flere skal begynne å bry seg om naturen, og se hva de kan gjøre for at vi slipper å miste flere arter både i Norge og i verden.

I en innhegning i Sudan lever verdens siste hvite nesehorn. Vi kan ikke ha flere historier som dette. La oss slå ring om artsmangfoldet og sørge for at masseutryddelsen av dyr tar slutt.

Les også:
Tanketur: Klima og miljø

x

Kommentarer

Kommentarer

3 Comments
  1. Kjempeflott, og et plaster på såret i disse triste tider hva angår naturvern. Dere får en ny kunde i meg! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *