Produktet er lagt i handlekurvenTil kassen

Jenta med bein i nesa

At Ronja har stort pågangsmot hersker det liten tvil om. Hun visste tidlig at hun ville jobbe i Stormberg — det var jo den butikken hun likte aller best. Allerede før hun fylte 18 år hadde Ronja klart å mase til seg en deltidsstilling. I dag er hun butikksjef og tilbringer så mye tid hun kan i butikken.

- Jeg bare visste at her vil jeg jobbe. Stormberg er en butikk for alle, og jeg føler en tilhørighet her som jeg ikke har kjent på før, sier Ronja fornøyd.
Hun forteller at det å være på jobb gir henne mye.

- Menneskene man møter, det er de som gir meg mest. Her treffer jeg på alle slags folk, og det å vite at Kundene setter pris på det man gjør, det er veldig viktig for meg, sier hun.
- Tur har jeg alltid mestret. Det har blitt fristedet mitt. På tur får jeg tømt hodet, og jeg får tid til å sette pris på de tingene jeg har rundt meg, forteller Ronja.

Den blide jenta forteller gledelig om hvordan hun hadde vært innom butikken ukentlig og sendt søknader selv om hun visste at hun ikke var gammel nok. Trine som var butikksjef da Ronja begynte, hadde ikke bare vært en god kundebehandler og inspirert Ronja til å bruke naturen mer, hun hadde også blitt en viktig samtalepartner for Ronja gjennom ungdomsårene. Nærmest som en storesøster.

Med naturen som fristed

Butikken Ronja har ansvaret for ligger i naturskjønne Svolvær, Lofotens største fiskevær. Omgitt av majestetiske fjell, og med et tornardo av turmuligheter, har byen blitt en kjent turistdestinasjon.

- Vi som bor her i Svolvær vi går ikke på fjellet, men i marka, poengterer Ronja.
Og i marka har hun brukt mye tid. Etter en vanskelig barndom ble naturen hennes fristed. Et sted der hun hentet energi og påfyll.

- Jeg har ikke hatt den typiske A4 oppveksten og måtte bli voksen veldig tidlig. Da jeg vokste opp måtte jeg ta mye vare på meg selv og min lillebror, forteller Ronja.

I butikken er Ronja i sitt rette element. Etter å ha tilbrakt mye tid i marka vet hun hvor viktig det er å være godt kledd for all slags vær. Det kommer godt med når hun skal hjelpe Kundene med å finne riktig turtøy.

Gjennom barndommen flyttet familien mye, og Ronja måtte bytte skole flere ganger. Før hun fylte 18 år hadde hun hatt 32 forskjellige bostedsadresser.

- Jeg utviklet etterhvert et ganske usunt forhold til kropp og mat. I ungdomstida var det mye press på karakterer og utseende. Jeg skulle helst bare ha 6´ere og være så fin og slank. Resultatet ble heller det motsatte, forteller hun.

For Ronja ble det viktig å ha noen å snakke med. Det fant hun i Trine som gjennom åtte år var Stormbergs butikksjef i Svolvær. Trine hadde selv gått en vei for å komme ut av psykiske lidelser og visste hva det ville si å ha det vanskelig.

- Hun var der for meg da jeg flyttet for meg selv, og har alltid stilt opp. Hun ble rollemodellen min, sier Ronja.

To som trengte et hjem

Selv om hun elsker stillheten i marka er det sjeldent helt rolig rundt Ronja. Det sørger de to huskyene, Atlas og Frost for. Begge er omplasseringshunder som sårt trengte et nytt hjem.

- Atlas kom først. Han er fra en farm der hundene ble behandlet dårlig, forteller Ronja.
Huskyen Frost
Alaskan Husky Atlas
Til venstre er Frost, en Sibirsk husky på 10 år. Til høyre er Atlas, en Alaskan husky som er rundt 3 år. Siden hun ikke har fødselsdatoen, er det dagen Ronja hentet han, som har blitt feiret som bursdag.


Hun hadde lest om saken i lokalavisen, og da hun kom over Finn-annonsen der det sto om de 30 hundene som ble omplassert — eller avlivet, var valget lett.

- Egentlig var det han som valgte meg, sier hun.
Ronja hadde reist til farmen for å se om det var en hund der hun kunne redde, men hundene var ikke vant med at mennesker ville de godt, og flere var veldig sky. Deriblant Atlas.

- De som var der sa at det ikke var noen vits i å ha han, for han var så redd og kom aldri ut av gården. Men da jeg satte meg ned, så kom han likevel og la hodet sitt over skuldra mi, og på den måten valgte han meg, forteller hun.


Husky er kjent for å være en rase som trenger mye mental og fysisk trening. I tillegg til lange turer i marka bruker Ronja hundene til å trekke dekk for aktivisering og trening. At Stormberg startet med egen kategori for hund og katt, synes Ronja var ekstra gøy.

Til tross for dårlig behandling har den ivrige huskyen blitt både trygg og kjælen hos Ronja. Den snøhvite tispa med et brunt og et blått øye er Frost. Hun kom noen år senere, etter at Ronja igjen hadde sett en annonse på Finn.no.

- Frost hadde bodd hos en mann som drev med huskyspann, men begynte å bli gammel og kunne ikke trekke mer. Hun hadde bodd ute i mer enn 10 år og var klar for et roligere liv inne, forteller Ronja.

En ressurs for andre

Det er ikke bare de firbeinte som har fått god støtte av Ronja. I butikkteamet i Svolvær har hun vært en ressurs for de rundt seg, og da jobben som butikksjef ble ledig var ikke ledelsen i Stormberg i tvil.

- Det var mange søkere med mer erfaring, men Ronja har det som skal til for å lykkes. Hun er inkluderende, tillitsskapende, strategisk, løsningsorientert og har stor grad av empati. Det er egenskaper som er viktige som butikksjef, sier kjedesjef i Stormberg, Kevin Andreassen.

Gjennom jobb har Ronja fått ansvaret for å videreføre samarbeidet med Bedriftsakademiet om folk i arbeidstrening.

- Vi har hatt en ressurs i arbeidstrening hos oss siden før jeg ble butikksjef, og det er utrolig fint. Gjennom å jobbe med mennesker som er annerledes en selv, så lærer jeg også mye om meg selv, sier hun.
For Ronja er opptatt av å se og løfte frem andre.

- Det har alltid vært viktig for meg at alle blir sett og hørt, kanskje spesielt for de som ikke snakker høyest selv. Jeg vil at alle skal føle seg like verdsatt, forteller hun.


Break_line_stormberg.jpg
Skrevet av:
Caroline Hansen
Kommunikasjonssjef Stormberg


Break_line_stormberg.jpg
Skrevet av:
Stormberg
Kontakt oss✉️


Break_line_stormberg.jpg