Turtips til langhelgen

Store deler av landet har hatt en deilig smak av sommer, og temperaturen begynner å bli behagelige. Her har vi samlet noen turtips til langhelgen.

Ta årets første bad
Når solen varmer og temperaturen stiger blir det kanskje fristende å ta årets første dukkert. Ferskvann varmes opp raskere enn havet, men er du ekstra tøff tåler du kanskje en dypp i havet? På denne tiden kan et bad bli ganske friskt, og et godt tips er å ta med ullundertøy som man kan skifte til etter badet. Da holder man seg god og varm også etter at man kommer opp fra vannet.

Ta med barna på oppdagelsesferd i skogen. Husk man trenger ikke gå langt for å få de gode opplevelsene. Små turer er også store!

Dra på piknik
Piknik er en super aktivitet som er lett å utføre. Alt du trenger er et teppe, godt selskap og god niste. Man behøver ikke å gå så langt – hva med til den lokale parken, eller kanskje til et tjern i nærheten? Smør rundstykker med noe godt pålegg, og kok kaffe til de voksne. For de minste er kakao alltid en slager.

En natt i naturen
Temperaturene ligger godt over null grader de aller fleste stedene i landet nattestid, og det gjør kravene til hva man må ha med litt mindre. Vi anbefaler allikevel å ha med ullundertøy i tilfelle det blir litt kjølig om natten. Det er mange fine steder å overnatte i telt eller under åpen himmel, og det er fantastisk å våkne til lyden av alle fuglene som har kommet på besøk – eller til lyden av bølgene som slår mot land. Og husk at overnattingsturen behøver ikke å være fra hjemmet enn ut i hagen. Små turer er også store.

I vannkanten er det mye spennende å finne.

Gå nye steder
Variasjon er viktig, spesielt for de mindre medlemmene av familien. sjekk ut OfflinePal som har samlet turer og aktiviteter i hele landet. Her finner du en lang rekke turforslag rundt deg, og der får du også detaljerte opplysninger om lengde og vanskelighetsgrad. Appen til OfflinePal kan gi god motivasjon til å finne på hyggelige ting sammen.

Les også:
Tematur

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

One comment to “Turtips til langhelgen”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *