Ta deg tid til en tur!

Fysisk aktivitet er godt for både den fysiske og den psykiske helsen. Det er forskere verden over enige om. Det trenger ikke å være lange, harde økter. En daglig tur kan gi store helsegevinster.

De fleste av oss vet dette. Vi hører det til stadighet. Ikke sitt for mye! Velg trappene! Vær i aktivitet i minst 30 minutter om dagen! Det hagler over oss av anbefalinger og direktiver om hvordan vi bør leve og hvor mye vi bør bevege oss. Men så er det jo faktisk både sant og viktig. Likevel håper vi at du som leser dette ikke skal føle på presset, men lysten til å gå ut en tur.

Å gå tur gir deg nemlig mer overskudd, mer glede, og mindre stress i hverdagen. Det er også en flott anledning til å få litt egentid og pleie gode vennskap.

Ja, det stemmer faktisk. Fysisk aktivitet redusere stresshormonet kortisol i hjernen. Det er grunnen til at du sover bedre etter en aktiv dag. Når du er i aktivitet utløser kroppen også endorfiner som gir deg en lykkefølelse og ro i kroppen. I tillegg produseres serotonin, som gir deg både mer overskudd og velvære. Dette stoffet tilsettes faktisk i mange medisiner mot depresjon. Det er altså ikke bare den fysiske helsen din som nyter godt av en tur.

En velfortjent pause i hverdagen
På tur kan en la tankene flyte, og få en pause fra hverdagens kjas og mas. Kjenn på den deilige vårlufta og la roen synke inn over deg.

En tur er også en fin anledning for en samtale. Inviter med deg en venn eller nabo og benytt anledningen til å pleie vennskap.

De fleste har nærområder der man kan gå tur, også i storbyene. Om du benytter deg av mulighetene i nærheten, vil det bli lettere å komme seg ut også i hverdagen. Legg lista lavt – det viktigste er å bevege på seg. Vi håper at du med dette i bakhodet, har du nå fått enda mer lyst til å vandre av gårde.

Da gjenstår det bare å ønske deg en riktig god tur!

Les også:

Finn treningsgleden ute
Fem gode grunner til å gå tur
Hva er et eventyr for deg?

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *