Oppdag våre resirkulerte produkter!

Stormberg tar miljø og samfunnsansvar på alvor. Derfor utvikler vi stadig nye produkter av resirkulerte materialer.

Å tenke bærekraftig har alltid vært en del av Stormbergs DNA. Vi jobber kontinuerlig med å redusere klima- og miljøbelastningen knyttet til vår virksomhet. Høsten 2016 introduserte vi for første gang produktprogrammet Bygdin, en skalljakke laget utelukkende av resirkulerte materialer. Siden den gang har vår resirkulerte kolleksjon vokst betraktelig. I dag har vi blant annet utviklet turbukser, tights, t-skjorter og drikkeflasker av resirkulerte materialer. Du finner alle produktene her.

Gode egenskaper
Våre resirkulerte plagg har like gode egenskaper og kvaliteter som tilsvarende produkter. Bygdin resirkulert jakke og resirkulert bukse er f.eks. både vind- og vanntett som andre skallplagg.

Bygdin skalljakke og skallbukse finnes i ulike fargekombinasjoner. Du finner produktprogrammet her.

Mindre miljøbelastning
Gjennom analyser av utslipp i hele verdikjeden ser vi at klær som er produsert av resirkulerte materialer, gir mindre utslipp av klimagasser og krever mindre vann i produksjonen enn de de fleste materialer som er produsert fra råstoff.

Mange resirkulerte produkter blir produsert av resirkulert polyester. I de aller fleste tilfellene kommer dette fra resirkulerte plastflasker (PET flasker). Flaskene vaskes og kvernes før de går gjennom en smelteprosess og blir omgjort til fibre, som kan benyttes til tekstilproduksjon. I en resirkulert fleecejakke brukes det omtrentlig 40-50 flasker. Ved denne produksjonsmåten bidrar vi til en sirkulær økonomi, der vi bruker avfall som allerede eksisterer fremfor å produsere nye materialer av råstoff.

Visste du at? Siden 2008 har våre butikker kun benyttet klimavennlige handlenett! Alle handlenettene i Stormbergs butikker er nedbrytbare. Årlig sparer vi dermed naturen for omtrentlig 228 000 plastposer. En liten endring i våre rutiner, en stor forskjell for naturen.

Vasketips!
Vi anbefaler alle å vaske klær laget av polyester med Guppyfriend vaskepose. På den måten forhindrer du at at små fibre og mikroplastf slipper ut i naturen.

Les også:
Tencel – biologisk nedbrytbart materiale
Pant tøy du ikke lenger bruker

Angela – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *