Turmat på termos

Mellom 15. april og 15. september er det generelt bålforbud, men fortvil ikke – det er fortsatt mange muligheter til å nyte varm mat på tur! Mat på termos er både enkelt og godt.

Med våren blir dagene lengre og mulighetene for å være ute flere. Hva med å ta middagen ute på tur?

Her finner du vårt utvalg av termoser og termoflasker

Pølser
Denne store bålklassikeren egner seg minst like godt i termosen. Fyll termosen med kokende vann og legg i pølsene. Skal du gå lenge, kan det være lurt å avvente med å legge i pølsene, til det nærmer seg rastetid.

Det er mye godt tilbehør man kan ha på pølser. Kutt f.eks. opp litt rå løk eller lag en enkel salat som du kan ta med i en matboks, og vips så blir pølsene mer spennende.

Lapskaus
Godt og enkelt- og du kan bruke restene fra middagen dagen før. Det du gjør er å skjære og skrelle poteter, gulrøtter, løk og purre i biter. Ha alt i en kjele sammen med en buljongterning. Kok opp i ca. 20 minutter til grønnsakene er møre. Skjær dermed pølsene og vend dem inn i lapskausen. Finhakk stengselleri og vend inn slik at den får et par minutter med pølsene og dryss over kruspersille til slutt. Fyll i termosen og server sammen med flatbrød. Hjemmelaget lapskaus på termos er like genialt som det er enkelt! Har du sjekket ut våre matbokser og bestikk som er laget for å ha med på tur?

Uten mat og drikke duger helten ikke!

Grønnsakssuppe
Varm suppe av grønnsaker er enkelt å tilberede og smaker ekstra godt ute. Stek opphakkede grønnsaker og alt annet av ingredienser du vil ha med. Tilsett deretter vann og buljongterning i gryten og kok opp. Miks alt sammen slik at det blir en jevn røre, og hell dermed suppen i termosen. Er du presset på tid? Ferdigsuppe et ypperlig alternativ til god og enkel turmat.

Kylling
Kylling på termos? Ja, det er faktisk mulig – og heller ikke vanskelig å lage. Først koker du risen ferdig, og setter den til side. Skjær deretter kyllingen i små biter og stek det i pannen. For å få ekstra smak så kan du tilsette chili, paprika og løk. Bland risen og kyllingen sammen, og hell alt i termosen.

La mobilen ligge hjemme og nyt det som er rundt deg.

Ikke glem varm drikke
En god og varm kopp kakao, te eller kaffe slår sjeldent feil på tur, og kan være en nødvendig oppkvikker om turen er litt for lang. vi har turkopper og drikkeflasker for varm og kald drikke.

Visste du at termoser også holder på kulden?
Kjøl termosen med iskaldt vann eller isbiter, og fyll den deretter med det du måtte ønske å holde kaldt på turen. Kanskje kan du prøve å ta med deg is på tur når det blir skikkelig varmt i været? Her finner du våre termoflasker som holder på varm og kald drikke.

God tur!

Har du noen tips til turmat på termos?
Del det gjerne med oss i kommentarfeltet under.

Les også:

Fem gode grunner til å gå tur
Barnas turregler

Martin – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *