Fem gode grunner til å gå tur

Man kan nesten høre at det spirer og gror. Temperaturen er behagelig, og stopper man opp kan man se livet som på ny våkner opp. Våren er en vakker årstid for turer i skog og mark. De helsefremmende effektene av en gåtur er også mange. Under finner du fem gode grunner til å gå tur. 

Godt for hjertet: Aktiv gange kan redusere høyt blodtrykk og kolesterol, som begge bidrar til hjertesykdommer.

Styrker skjelettet: Å gå er mindre skadelig for leddene dine enn tyngre aktiviteter som f.eks. løping og crossfit – samtidig som det å gå reduserer risiko for benskjørhet. Det er viktig at knoklene belastes regelmessig hver dag i form av fysisk aktivitet, og her er gåturer genialt.

Bedre lungekapasitet: Om du går 10 000 skritt om dagen vil det påvirke oksygenopptaket ditt positivt. Men her er både tempo og anstrengelse et tema – å få opp tempoet når du går er viktig for økt lungekapasitet. Å gå i ulendt terreng og i bakker kan være svært effektivt.

Mental gevinst: Å komme seg ut i natur og dagslys er ikke bare bra for kroppen, det er også gull for sinnet. Du vil blant annet føle deg bedre, konsentrere deg bedre og mestre stress lettere ved å være i aktivitet. Les om de positive effektene fysisk aktivitet har på hjernen her.

Superenkelt: Å gå en tur krever ikke medlemskap på et treningssenter eller masse utstyr – du trenger bare kle på deg og gå ut døra. Etterhvert som du blir i bedre form, kan du gå lengre og fortere. En god turvenn gjør turen ekstra hyggelig. Kjenner du noen du kan invitere med?

Vår samarbeidspartner, OfflinePal, har samlet og strukturert tusenvis av turstier og opplevelser. Sjekk ut turmuligheter i nærheten der du bor med OfflinePal sin egen tur-kategori.

God gåtur!

Les også:

Finn treningsgleden ute
Derfor er gåturen viktig

Ida – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *