En dag med Fredrika

Latteren sitter løst når vi treffer Fredrika på Gardemoen. Klemmer spares det ikke på. –De gleder seg til å treffe dere. Meg er de jo vant til å se – det er ikke noe spesielt når jeg kommer.

I en liten BMW får alle plass. – Jeg trodde egentlig bare dere kom tre, men pytt. Dere får krølle bena sammen, sier hun og ler.

Med en salig blanding av svensk og norsk, med en østlandsk aksent, forteller Fredrika om dagen vi skal igjennom. Seks butikker står på planen, og skal vi rekke alle må vi være effektive. Fredrika har planen klar. Spisepause blir det ikke, maten kan vi ta mens vi kjører.

Fredrika er ofte på farten. Hun trives med å være en del av butikkene, og sier hun aldri vil bli en som sitter mye på kontor.

Entusiasmen kommer tydelige frem når Fredrika forteller om butikkene – om Morenen, butikken som ligger midt på et jorde ved Slitu. Et lite senter ute på landet, der alle kjenner alle. – Kundene kan navnet på butikksjefen – de kjenner henne, og når jeg er innom blir jeg presentert for Kundene, forteller hunTil Morenen drar til og med svenskene over grensa for å handle.

Fredrika har selv vokst opp i Sverige. Hun kom til Norge sammen med en venninne da hun var 20 å – skulle bare være en liten stund, men så gikk årene. I dag har hun sin egen familie. Mann og tre barn på 13, 9 og 6 år.

Vi er en familie som er mye ute, prøver alltid at komme på fjellet for at stå på ski sammen. Barnene står på ski nesten hver dag, så vi bruker mye tid i bakken.

Av de nærmeste blir Fredrika beskrevet som ei blid jente med mange baller i luften. Man skal ikke tilbringe mange timer med henne for å forstå at det stemmer.

Butikkjente
Jessheim er første stopp. Butikken er en av de største og nyeste Stormberg-butikkene. Lokalet er lyst og luftig og varene kommer godt frem.

Jeg er en butikkjente, alltid jobbet i butikk. Jeg elsker eksponering. Må ta meg litt i det. Har alltid lyst til å bygge om og rydde i butikkene, få frem riktige varere. Det synes jeg er kjempegøy, forteller Fredrika mens hun begynner å brette genserne på et av visningsbordene. Hun avslører at de som kjenner henne godt vil forteller at hun er nærmest sykelig opptatt av system.

Når Fredrika begynte i Stormbergs var det kun 9 butikker. I dag er det mer enn 40. Fredrika begynte som butikksjef i Oslo, og ble etterhvert regionsansvarlig, med ansvaret for hele Nord-Norge og Østlandet på det meste.

BUTIKKBESØK: Fredrika (t.v) er ofte ute i de 12 butikkene hun har ansvaret for. Her er hun med Therese Isabelle Larsen i butikken på Jessheim. Dette er en av de største og nyeste butikkene til Stormberg.

– Jeg trives veldig godt. Det er et godt arbeidsmiljø, også er det alltid noen nye utfordringer og nye ting å jobbe med – jeg lærer nye ting hver dag. Den dagen jeg går hjem og sier at nå er jeg i mål med alt. Den dagen er jeg ferdig.

I dag har Fredrika ansvaret for 12 butikker, alle på Østlandet, samt butikken som ligger rett over svenskegrensa på Nordby. Mye av tiden bruker hun ute i butikkene, hun kjenner de ansatte og vet hva som rører seg.

– Jeg skal helst innom en gang i måneden, men det varierer litt etter behov. De butikkene som ligger nærmere besøker jeg ofte, ellers blir det endel Skype-møter for å unngå å kjøre alt for mye, forteller hun.

En typisk dag
Metro på Lørenskog er en av Stormbergs mindre butikklokaler. Der treffer vi butikksjef Marita, som tidligere var på Morenen. Hun har ikke vært der så lenge, men har allerede løftet butikken.

Butikkene er ikke så store og mange står mye alene, men jeg prøver å binde de sammen, forteller Fredrika. – Når jeg er rundt hos flere kan jeg ta med meg erfaringer og ideer fra en butikk og dele med de andre. Det er viktig å bruke hverandre, skape et team her i regionen. En Kunde kommer inn, og Fredrika nøler ikke – hilser og spør om hun kan hjelpe.

For en regionsansvarlig er ingen dager like, og spennet i oppgaver er stort.

Man gjør veldig mye forskjellig. Mye skjer underveis. Også er det jo stor forskjell på butikkene, og hva de har behov for. Noen trenger hjelp med drift, andre med dekor, og andre igjen har kanskje behov for at jeg hjelper med temaet.  Min oppgave er å være den de kan ringe og «bolle» med»,ler hun.

Fredrika er involvert både i ansettelser, opplæring av butikksjefer, eksponering av kampanjer, og ikke minst har hun ansvar for å følge opp alt innen drift.

Hva er din viktigste oppgave?
– Man kan si at min viktigste oppgave er at butikkene driftes på en best mulig måte til enhver tid. Jeg skal være den butikksjefene føre seg trygg på. Være en som motiverer og følger de opp slik at de når målene sine, sier hun.

I tillegg til å jobbe tett med alle butikksjefene jobber Fredrika også tett med de andre to andre regionsansvarlige. De har månedlige driftsmøter, og annenhver måned er de to dager på hovedkontoret i Kristiansand.

Stormbergs tre regionsansvarlige: (Fra venstre) Fredrika Lööv-Olsen (Øst), Cecilie Schmidt Torheim (Sør/Vest/Trøndelag) og Karina Skreland (Nord). Her i forbindelse med åpningen av Stormberg Kvadrat.

– Vi går igjennom ting som har skjedd og diskuterer alt mulig. Ser på regioner, hva som rører seg, og sparrer med hverandre. Ser på hva vi kan gjøre bedre.

Oppdatert på det meste
I butikkene er hun rask på, ser hva som skal til for å løfte det lille ekstra. Fredrika forklarer ivrig. Hun kjenner detaljene, vet hvilke kampanjer kjøpesentrene kjører, og hvilke vilkår som gjelder for sentergavekort.

Oslo Fashion Outlet på Vestby er en utendørs handlegate med mer enn 50 butikker. Her ligger «hjemme-butikken» til Fredrika. Butikken var hun med å bygge opp, og hun var selv butikksjef der i flere år. Mange av de ansatte er der enda, og her har Fredrika muligheten til å sitte på kontornår hun ikke er på farten.

Fredrika har jobbet i Stormberg i ni år. Hun kjenner de fleste butikkene på Østlandet ut og inn.

Da Fredrika tok over rollen som regionsansvarlig var hun tydelig på at hun ikke ville bli en person som satt distansert på et kontor.

– Jeg vil være en del av teamet, være med i butikkene. Jeg kommer nok aldri til å være en person som bare sitter på kontor, sier hun.

Dagens siste stopp er Storgata i Oslo sentrum. Dette er Stormbergbutikken som leverer ut flest webordre, og Fredrika viser frem bakrommet der pakkene ligger tett i tett.

– Butikkene har ikke bare i oppdrag å selge varer direkte, men server også Kundene som handler på nett. Dette er nok noe vi vil se stadig mer av i årene som kommer, forteller hun.

Når vi forlater Fredrika på sentralbanestasjonen er klokken nærmere syv, men humøret og entusiasmen er der enda. Hun forteller om resten av uken sin, om butikkene hun skal besøke og om oppgavene som skal løses. At de regionsansvarlige har en sentral rolle for å få flyten i butikkene til å fungere optimalt hersker det liten tvil om.

 


Favorittplagg: Nordkapp-jakken er min favoritt. Den jakken bruker jeg mest av alt. Også er jeg veldig glad i Vestmarka-bukser, og Os ullundertøy er godt brukt. Det er hverdagssettet.

Turtips: Komme seg ut og være ute, nyte det man har rundt seg. Man må ikke dra langt for å komme seg ut på tur. Bruk det man har i nærheten. Man trenger ikke reise på fjellet for å få fine turer.

Spiser helst: Sushi

Ser på: Helst krim, men ser veldig lite på TV.

Leser: Blir ikke mye tid over til at lese dessverre. Er veldig lite aktiv på sosiale medier.

Livsmotto: «Smil til verden og verden smiler til deg». Ting løser seg. Så lenge du gjør en innsats så går det meste bra.

Må ha: Kaffe

Kan ikke fordra: Uærlighet og falskhet. At mennesker ikke gir den andre en sjanse, og dømmer uten at man vet.


 

Les også: 

Varetelling gjort enkelt
Naturen er for alle

Ida – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *