Gjesteblogg: Norges første Vinterpride

Vinterpride Lillehammer 2019 går av stabelen 21-24. februar, og arrangeres av FRI Innlandet, som er Hedmark og Oppland sitt fylkeslag under FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (tidligere kalt LLH).

I 2019 markerer vi 50 år siden starten på den moderne homokampen, og 25 år siden OL på Lillehammer. Hva er da mer naturlig enn å legge Norges første vinterpride til OL-byen Lillehammer, og Lillehammers første pride til vinteren og jubileumsåret 2019?

Alle de frivillige til Vinterpride fikk klær fra Stormberg. Foto: Hildegunn Hodne

Festivalen vil sette fokus på utenforskap, behovet for et mer inkluderende lokalsamfunn, og å øke synligheten av LHBTQI+ befolkningen i Innlandet og våre støttespillere. LHBTQI+ er en forkortelse for lesbiske, homofile, bifile, transpersoner, queer eller skeive, intersex/interkjønn personer og alle andre som bryter med normer for kjønn og seksualitet.

Vinterpride Lillehammer 2019 ønsker å skape et pusterom i en hverdag der samfunnet ikke helt klarer å gi plass til alle sammen. For de som føler de står i kampen helt alene, ønsker vi å synliggjøre at FRI Innlandet finnes og skaper trygge sosiale arenaer hvor skeive kan møtes og få hjelp og støtte. For de som ikke tørr å være åpne om sin seksualitet eller identitet, ønsker vi å synliggjøre alle våre støttespillere, bl.a. ved aktiv deltakelse i paraden av bedrifter, organisasjoner og enkeltpersoner som derved markerer sin støtte til et mer åpent og inkluderende Innland.

Stormberg støtter kjærligheten
En av festivalens hovedsponsorer er Stormberg, som støtter Vinterpride Lillehammer 2019 med gratis uniformer til festivalens over 40 frivillige. Stormberg har kledd opp de frivillige med luer, vinterjakker, bukser, gensere, t-skjorter og mye mer.

Foto: Hildegunn Hodne

Dette gjør at festivalens crew og frivillige vil være lett synlige i bybildet under festivalen, samtidig som Stormberg vil være lett synlig som aktiv støttespiller til Vinterpride Lillehammer 2019, og derigjennom også viser sin støtte til mangfold, inkludering og den skeive befolkningen.

Vinterpride Lillehammer 2019 er en ikke-kommersiell festival som driftes på 100% frivillig basis. Det har derfor vært veldig viktig for FRI Innlandet som arrangør å kunne gi de frivillige noe igjen for de utallige arbeidstimer som legges ned i prosjektet, og det har vi nå fått til ved hjelp av Stormberg sin raushet.

I bunn og grunn handler Vinterpride, og alle prides som arrangeres i vårt langstrakte land, om kjærlighet. Om å vise at vi bryr oss om hverandre, og at vi er der for hverandre.

Som støttespiller til Vinterpride Lillehammer 2019 viser derfor Stormberg sin støtte til kjærligheten, og til at det er plass til alle, uansett hvem du elsker eller hvordan du ser ut.

Les også:

Et fargerikt fellesskap
Mangfold må bli en selvfølge

Gjesteblogger – Hildegunn Hodne, Fri Innlandet

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *