Gøy med snø

Vinteren er en vakker årstid. Nå som snøen har lagt seg åpner det seg et hav av nye muligheter til gøye aktiviteter på tur. Det skal ikke så mye til for å gi barna en annerledes turopplevelse.

Sporjakt
Når snøen har lagt seg er det ekstra lett å få øye på spor.  Gå en tur og let etter spor etter dyr eller fugler. Hvis dere er usikre på hvilke dyr som har vært der så ta et bilde av sporet og sjekk det opp når dere kommer hjem. Se hvor mange ulike dyre dere klarer å finne spor etter

Snøfigurer
Det er ikke ukjent å lage en snømann, men hva med å bli litt mer kreativ? Legg snøballer etter hverandre som former enten dyr eller bokstaver. Det er både lærerikt og gøy!

Snøhule / Snøborg
Dette er en av barnas favoritt. Lag en snøhule med en enkel inngang inn og ut, og server dem varm kakao i det nye «hjemmet». Som et alternativ til levende lys så er det best å bruke en lommelykt.

Aketur
Aking kan oppsummeres i to ord – fart og moro. Sørg for at bakken er trygg før dere renner ned. Skal dere på tur kan dere ta med rumpeakebrett og renne i alle bakker dere møter på veien. Rumpeakebrettene kan henges på sekken mens dere går, og fungere også flott som sitteunderlag når dere skal ha pause.

Snøball på blink
Ha en vennlig konkurranse med å kaste snøballer på blink. Bruk et tre som blinken, et som er sånn tålig langt vekke, og den som treffer treet flest ganger er vinneren.

Snøballkrig
En snøballkrig kan også være mye moro for hele familien. Del opp i lag og spill mot hverandre. For å øke spenning, så er det også mulig å lage en snøborg som hvert lag må forsvare.

Husk votter.


Hinderløype
Lag en hinderløype i snøen. Grav noe ned i snøen som må finnes, lag en blokade av snø som man må bryte igjennom. Bruk snøen og naturen, vær kreativ og bygg forskjellige hindere. Når hinderløypen er laget så kan dere starte konkurransen om hvem som fullfører hinderet først.

Bålkos
Med kald snø og vintervær så kan et bål være det lille ekstra på turen. Det er lov å være litt sliten etter en gåtur, og da er det også lov å kose seg litt rundt bålet – ta en titt på vårt turtips til varm turmat.

Husk å kle dere godt når dere skal ut i snøen. Se våre klestips her.

God tur:)

Les også:

Slik lager du bål
Kle deg for vinterturen

 

Martin – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *