Man må tørre å mene noe

Det handler ikke om å velge noen bort, men om å stå opp for det man mener er riktig.

Stormberg velger bort distriktskunder til fordel for ulven, påstår kommunikasjonsrådgiver Rolf Elling Aaneland i MSL Group, i Dagens Næringsliv (DN) 20. januar. Les Aanelands innlegg her.

Det er selvfølgelig mulig å se på vårt engasjement for artsmangfold det på den måten, men for oss handler det om noe helt annet.

Det finnes ulike motiver for å markedsføre meninger og standpunkter, enten du er bedrift eller privatperson.

Faksimile. Kronikken sto på trykk i Dagens Næringsliv, 24. januar 2019

• På den ene siden kan du markedsføre dine meninger fordi du har en agenda – et ønske om å oppnå salg, sympati, lojalitet eller andre mål.

• På den andre siden kan dine meninger gjenspeiler verdiene du tror på og det du mener er riktig – uavhengig av hvilke konsekvenser dette kan få for deg eller din bedrift.

 Det første vil av noen kanskje oppleves som litt kynisk – mens det andre tydeligvis oppleves av Aaneland som litt naivt. 

 I Stormberg tror vi på å mene noe og stå opp for det, selv om det kan føre til motstand.  For det kan ikke være slik at du toner ned dine meninger fordi det tilfeldigvis kan skade salget ditt. 

Vårt samfunnsengasjement er forankret i vårt verdigrunnlag. I Stormberg er verdiene bærekraft og inkludering sentrale – de er en del av vårt DNA. Vi er opptatt av å ta vår del av ansvaret for en bærekraftig utvikling, og vi engasjerer oss for et mer åpent og raust næringsliv. I Stormberg har vi som mål at 25 % av alle som ansettes er personer som har hatt problemer med å komme inn i arbeidslivet. Mange av mine dyktige kollegaer er derfor tidligere rusavhengige, tidligere straffedømte, flyktninger eller mennesker som av helsemessige årsaker har hatt utfordringer med å komme inn på arbeidsmarkedet.  Vår ansettelsespolicy har også ført til at vi har fått negative tilbakemeldinger og spådommer om at det vil ødelegge for salget.

 Merkevarer skal tjene penger – men vi tror også at merkevarer i 2019 skal tjene et felleskap gjennom å bruke sin stemme. Også i de tilfeller det å ta et standpunkt i samfunnsdebatten har en risiko ved seg. Kanskje er det nettopp i slike saker det er viktig at selskaper våger engasjere seg. 

 Hvis Aaneland mener at sosialt ansvar og miljøtiltak fra norske merkevarer primært handler om profittmaksimering og utelukkende er endel av en markedsstrategi, er vi på to forskjellige planeter. 

I Stormberg tror vi på å stå opp for denne planeten på ulike måter. Det handler både om inkluderende arbeidsliv, bærekraftig produksjon og mangfold – hvor det er plass til faunaen som hører hjemme i norsk natur, de menneskene som bor her og alle de ulike meningene de måtte ha.

Kronikken ble først publisert på dn.no – 23.01.19.  Se saken her

Les mer om Stormbergs samfunnsengasjement her

Les også:

Ulven gjør naturen litt villere

Hege – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

One Comment
  1. Jeg handler bevisst hos Stormberg pga deres syn på mangfold i faunaen og inkluderende ansettelsespolicy:)
    Som jeg IKKE..!! handler på XXL pga salg av troféjakt rundt om i verden via XXL Adventure.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *