En anledning til å gå tur

Leter du etter tid og motivasjon til å komme deg i mer bevegelse? Det finnes nok av gode anledninger til å gå en tur. Under er noen forslag til hva du kan gjøre for å komme deg ut av sofaen og nyte litt frisk luft – uten at det trenger ta for mye tid i hverdagen. 

Gjør et ærend
Har du noen ærend å gjøre? Kanskje skulle du vært en tur på butikken eller levert en bok du har lånt av en venn eller venninne? Dropp bilen og benytt heller sjansen til å ta en gåtur. Om det er kort avstand til dit du skal, så tar det ikke så mye lenger tid enn å kjøre. Med litt frisk luft klarner du hodet på veien, og du får fort litt ekstra energi.

Lytt til musikk eller en lydbok
Om motivasjonen er langt nede, så kan musikk eller lydbøker være en god løsning til å få fart på den igjen. Ta på deg hodetelefonene og sett på det du vil høre på. Dersom du har en spennende lydbok, kan du f.eks. bestemme deg for å høre den kun mens du går tur.

Ta en telefon
Har du en venn eller venninne det er lenge siden du har pratet med, eller en viktig telefon du bare må ta. Gjør det mens du går en tur. Enda bedre er det om de du skal snakke med bor nærme og vil være med deg å gå. En tur ut er ofte en fin anledning for en god samtale. Kanskje vil du oppleve at du gikk lenger enn du hadde planlagt?

Utfordre deg selv
En moro ting å gjøre for å få fart på turen, er å utfordre deg selv. En utfordring kan være å gå litt lenger enn du vanligvis pleier, en annen kan være å gå minst like lenge som du kjører bil eller buss i løpet av dagen, eller å ta én gåtur hver dagen. Det å utfordre seg selv, både lite eller stort, kan være et veldig viktig element om du har planer om å få en bedre kondisjon eller gå ned et par kilo. Sett deg selv et mål og fortelle det gjerne til de rundt deg. Ingenting er bedre enn å føle mestring over at man nådde målet sitt.

Ta med hunden
Det finnes ingen bedre turkamerat enn en hund. Den trenger selvfølgelig jevnlige lufteturer, men det er også mulig å ta den med på dine egne gåturer. Om du ikke har en hund, så kan du spørre om å låne fra en bekjent eller nabo. De vil nok bare bli glad for at du tilbyr deg.

Uansett hvilken god grunn du finner til å ta deg en tur, så ønsker vi deg en riktig god tur.

Les også:

Å gå tur kan gjøre deg lykkeligere

Martin – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *