Varetelling gjort enkelt

Den årlige varetellingen er nettopp gjennomført. Tidligere tok det opp mot ti medarbeidere en hel dag å telle butikken i Avenyen i Kristiansand. Nå tar det omlag to timer med to personer.

Stormberg har tatt i bruk den nye RFID teknologien på hele varelageret.

– Nå har varetellingen blitt veldig enkel og lett å få unna, så nå synes jeg det faktisk er litt gøy å telle varer, sier Ragnhild, butikksjef på Stormberg Avenyen i Kristiansand.

Stormberger Ragnhild demonstrerer hvor enkelt varetelling kan gjøres.

Full kontroll
Alle produktene i Stormbergs sortiment blir merket med en RFID tag. RFID er en forkortelse for Radio Frequency IDentification, ofte betegnet som en radiobrikke. Hvert plagg har en tag med en unik kode som kan leses av en RFID-leser. Dermed kan alt telles elektronisk og registreres fortløpende.

Ragnhild forteller at hun nå kan telle hele butikken uten å flytte på et plagg.

– Nå kan jeg bare gå rundt i butikken og holde frem RFID-leseren, mens den registrerer alle varer innenfor en radius på ca. tre meter.

Siden alle plaggene har en unik kode så blir de ikke telt flere ganger. Plaggene som telles kommer rett opp på iPaden, og dermed har Ragnhild full kontroll.

– Nå har vi full kontroll på varebeholdningen til enhver tid. Tidligere måtte vi telt hele butikken på en dag vi holdt stengt, og det krevde at vi var mange på jobb en hel dag, sier Ragnhild.

Hun forteller at de nå teller hele butikken hver andre uke, for å ha god kontroll på varene. Den årlige tellingen blir bare en ekstra sjekk. Det er viktig å ha kontroll på verdien av varelageret, slik at regnskapet blir riktig. Derfor er den årlige varetellingen ekstra viktig.

Les også: 

Å gå tur kan gjøre deg lykkeligere
Fra arbeidsufør til butikksjef

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

9 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *