Finn treningsgleden ute

Når det er kaldt og mørkt ute kan det fort bli fristende å bare sitte inne. Den mørke årstiden kan sette en demper på treningslysten, men ingenting er bedre for å få ny energi enn en tur ut.  

I begynnelsen av januar er det høysesong på treningssentre over hele landet, og man kan fort bli stående i kø for å bruke treningsapparater. Når man trener ute kan man styre tempoet selv. Den friske luften gjør godt for kropp og sinn, og man man kan få mange fine naturopplevelser på veien. I tillegg er det alltid ekstra herlig å komme inn i varmen igjen etter en god treningsøkt ute.

Bedre løpeteknikk
Visste du at om vinteren så løper du faktisk mer aktivt. Løping om vinteren krever nemlig mer oppmerksomhet. Man følger hele tiden med på underlaget og tilpasser løpeteknikken som følge av det. Det kan være en skummel tanke å løpe på småglatte og isete veier, men det kan faktisk hjelpe deg til å bli en mer effektiv løper – så lenge du er forsiktig. Det gjør at du blir mer fokusert på løpingen enn du vanligvis ville vært. Løping ute vil på sikt gagne både balansen og koordinasjonen din.

Bruk mulighetene
Det er ikke bare løping og styrketrening med apparater som får deg i bedre form. Om vinteren finnes det utallige alternative treningsformer ute. Langrenn er flott måte å trene intensitet og kondis på, og står du på snowboard eller slalåm opplever du kanskje at du bruker muskler du ikke er vant til å bruke. Delta når barna aker, måk snø eller prøv deg på bootcamp i snøen. Er det mye snø er ingenting bedre enn en tur i dyp snø der du virkelig må jobbe for å komme deg frem. Eller du kan jo for eksempel be med en venn på en gåtur og bli enig om å bruke alle benker og lignende dere møter på veien til å ta dips, mageøvelser eller spensthopp.

Gode klær
Noe av det aller viktigste for å trene ute på vinterstid er gode klær. Husk at du produserer mye varme når du trener, så ikke ta på deg for mye. Kle deg heller i flere tynne lag, så kan du enklere justere ved behov underveis. Velg klær i forhold til hvilken aktivitet du skal bedrive, men når det er kaldt ute er det lite som slår ull inn mot kroppen. Husk også å ta på deg noe på hendene og hodet. Se treningstøy til utetrening her.

Litt er bedre enn ingenting
Om motivasjonen er langt nede, så kan det være lurt å kutte litt av treningsrutinen. Ta kanskje en kortere tur enn vanlig – eller gå en rask tur i stedet for å løpe. Husk at det er bedre å trene litt enn ikke i det hele tatt. En gåtur i rask gange kan gi god effekt.

Sikkerhet først!
I vintertiden er det ikke ukjent at sola forsvinner fortere enn vi får utnyttet den. Om du har planer om å løpe ute i mørket, så husk å ta på deg refleksvest og/eller tøy med refleksjon. Et godt eksempel kan være Refleksjon tights unisex som har reflekser langs sidene som gjør deg veldig synlig i mørket. Hodelykt kan også være lurt dersom du skal løpe eller gå tur et sted det ikke er gatebelysning.

God treningstur!

Les også:

Derfor er gåturen viktig

Martin – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

One comment to “Finn treningsgleden ute”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *