Finn på noe gøy i juleferien

Siden julaften havnet på en mandag i år er juleferien ekstra lang for mange, og selv om det er deilig med ferie kan det fort begynne å krible litt i beina – særlig for de minste i familien. Her er noen tips til hyggelige aktiviteter dere kan gjøre sammen.

Det er ikke alltid så mye som skal til for at man får en fin opplevelse sammen.

Lag din egen meisebolle
Meiseboller er veldig populære blant mange fuglearter, og det er koselig når man kan sitte å kikke på fuglene som spiser. Du får kjøpt meiseboller i butikken også, men de du lager selv holder lenger og du kan lage de så store du vil. Det er ikke vanskelig å lage sine egne – prøv denne oppskriften fra Norsk Ornitologisk Forening:

2250 g. delfiafett
1000 g. skrelte solsikkefrø
1000 g. havregryn lettkokte
500 g. knuste hasselnøtter
250 g. hakkete mandler

Meisebollen kan du ta med deg på tur i skogen og henge opp i et tre, eller du kan henge den opp i hagen eller på verandaen.

Opplev vinternatten
Hvis du har litt større barn så kan du prøve deg på vinterovernatting ute. Et ekte juleeventyr. Har du lavvo kan du lese bøker rundt bålet før dere sovner. Har du telt, trenger du ikke dra lenger enn til hagen. For litt komfort kan dere ta med madrass, gode hodeputer, ekstra dyner og varmeflaske i tillegg til soveposen. Husk skikkelig ullundertøy.

Prøv en avlogget turdag
Til hverdags er det mange av oss som bruker mye tid på mobiltelefon og sosiale medier. Da kan det jo være en fantastisk opplevelse å legge igjen mobilen hjemme og gi full oppmerksomhet til hverandre. Nyt naturen og de dere har rundt dere. Er dere ekstra oppmerksomme kan det godt hende dere treffer på noen dyr på veien.

Spis middagen ute
Det er en egen opplevelse å lage mat og spise den ute i det fri. Det aller meste av middagsretter kan lages på et bål eller på primus. Hvis du vil gjøre selve matlagingen enklest mulig, kan du lage en god del ferdig på forhånd og bare varme det på bålet. Se tips til god og enkel turmat her.

Snølek
Dersom dere er heldige å ha snø er det masse gøy å finne på. Dere kan både ake, stå på ski, lage snøborg og ha snøballkrig. Å kaste snøball på blink er også en gøy lek i snøen. Lag en stor sirkel med flere mindre sirkler inni og bestem dere for hvor mange poeng hver sirkel skal gi. Poengene kan dere skrive opp i snøen.

Uansett hva dere velger å finne på, så ønsker vi dere en fortsatt fin romjul. Husk å kle dere for utelek. Alt dere trenger til vinterturen finner du her.

Les også: 
Kle deg for vinterturen
Varm turmat 

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *