Kom i julestemning

Julen er rett rundt hjørnet, og det er på tide å komme i skikkelig julestemning. Mange av oss har fremdelen endel som skal på plass før den store kvelden, men selv om desember kan bli travel er det viktig å ta seg tid til å nyte adventstiden litt ekstra. Her er noen tips til koselige førjulsaktiviteter for store og små.

Juletrehogst
Det har sin egen sjarm å dra ut i skogen for å velge juletre. Blir det retteste treet, det som har finest krone, eller det med mest særpreg og sjarm? Det bestemmer dere helt selv.

Ta med deg barna ut og skap noen gode minner i førjulstida

Mange bønder satser på juletreproduksjon og noen arrangerer også sledeturer eller holder bålplasser man kan benytte seg av. 16. desember er det også flere turlag som arrangerer juletrehogst. Kle dere godt, ta med noe varmt i termosen og noe godt å spise så blir det fort et fint juleminne.

Lys opp kvelden
Desember er årets mørkeste måned, og du trenger ikke vente lenge etter middagen før du kan ta med barna ut på en kveldstur med lommelykter. Kanskje har dere et lite skogholt dere pleier å dra til på dagtid. Da er det ekstra spennende å utforske det i mørket. Vil du gjøre litt ekstra ut av kvelden kan du henge noen reflekser på trær eller busker dere passerer på veien, og la barna følge refleksene. Kanskje kan dere ta kveldsmaten ute rundt bålet med et juleeventyr. Er det stjerneklart kan dere vende blikket oppover og se hvor mange stjerner og stjernetegn dere finner.

Opplev julestemningen
Ta en rusletur i nabolaget å se på alle julelysene og julepynten. Det er mange som pynter mye til jul, og alle de vakre lysene og dekorasjonene skaper en egen magisk stemning. En gåtur er også en fin anledning for en god samtale, og hjelper deg å senke skuldrene og klarne hodet i en travel førjulstid.

Spis julegrøten ute
En koselig juletradisjon er å spise grøt på tur. Lag grøt på forhånd, ta i litt ekstra melk og varm grøten over bålet. Husk mandel og marsipangris! Kakao med marsmallows er også en slager på tur, og husk – nå er det lov å starte på julekakene.

Lag din egen julepynt
Et juleverksted er alltid gøy, og selv om det nærmer seg jul er det aldri for sent å lage julepynt. Enda gøyere er det når man har funnet grener og kongler som man kan lage dekorasjoner av selv. Gå en tur og let etter skatter som kan brukes til å lage fantasifulle dekorasjoner. Kanskje kan dere lage deres egen nissefamilie? La hvert familiemedlem lage en av de andre i familien, og se hvem som ligner mest.

Uansett hva dere velger å finne på i førjulstida så husk å senke skuldrene og bruk litt ekstra tid sammen med de du er glad i.

God tur og god jul!

Les også:

– Martins julegavetips
Derfor er gåturen viktig

Ida – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *