På tur i regnet

Når regnet høljer ned er det ikke alltid at en tur ut er det som frister mest. Men en tur i regnvær har sin egen sjarm. Og ekstra godt er det når man kommer inn etter en tur ut i skikkelig regnvær. Her er noen tips til ting å gjøre i regnet

Sølepyttsafari
De fleste barn elsker å hoppe i sølepytter. Så lenge man har kledd seg i skikkelig regntøy og støvler (husk å ta strikken under støvlene), så er det ingenting som er så gøy i regnet, som å dra på en skikkelig sølepyttsafari. La deg inspirere av Fantorangens søyepyttsant, Pytt pytt pott. Hør sangen, lær dere teksten og gå ut og plask!

Barkebåtrace
Når regnet strømmer ned blir det fort mye vann – og perfekte forhold for et barkebåtrace. Slipp fantasien løs og lag båter av bark, pinner og andre ting dere finner i skogen. Finn en bekk eller et annet sted der det renner vann, og sjøsett båtene. Bestem dere for en mållinje og se hvilken båt som kommer først i mål.

Vannkrig
Hva er vel bedre enn en skikkelig vannkrig der alle forblir tørre og varme under regntøyet? Fyll bøtter eller finn frem vanngevær og la leken begynne.

Lag et badeland
Både søle og sand kleber ekstra godt når det er vått. Og når det regner er det perfekte forhold for å lage et byggverk som innebærer vann. Kanskje kan dere lage et badeland med ulike rutsjebaner og vannveier.

5 ting som er bedre i regnvær

  • Man får gjerne de populære turstiene eller parkene for seg selv
  • Varm drikke smaker ekstra godt
  • Du kan være heldig å se regnbuen
  • Luften blir ekstra frisk og god å puste i
  • Ingenting er som å komme inn igjen etter en tur i skikkelig regnvær.

Når det regner ute, er det også mye koselig man kan finne på inne.

Telttur i stua
Slå opp teltet i stua, eller lag ditt eget telt ved å bruke stoler, tepper og puter som dere har i huset. Dere kan smøre niste og spise den inne i teltet. Skru av lysene og nyt lyden av regnet som trommer ute. En deilig kopp kakao kan også anbefales.

Så lenge man har gode klær, er det gøy å være ute i all slags vær! Se Stormbergs utvalg av regntøy til barn her.

Se regntøy til både store og små her.

God tur!

Les også:

Varm mat på tur
Ta naturen med deg hjem

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *