Fakkeltog mot pels

Oppmerksomheten omkring hvordan dyr behandles i forbindelse med klesproduksjon, er heldigvis økende. Men, fortsatt er det alt for mange dyr som lider unødvendig. Lørdag 27. oktober arrangerer NOAH fakkeltog mot pels i en rekke byer i Norge.

Fakkeltoget til NOHA har vokst til å bli Europas største markering for dyr, og i år er det 15 gang det arrangeres. Foto: Emayavan Kanesamoorthy.

Regjeringen har lovet å forby pelsdyroppdrett innen 2025, men syv år er lenge for rev og mink i bur.

«Pelsdyrene fortjener å slippe lidelsene nå. I år blir fakkeltoget et seierstog over at vi endelig er blitt hørt – men også et kraftig signal om at vi ikke gir oss før burene er tomme og at Norge forbyr import av pels!«, skriver NOAH på sitt Facebook- arrangement. Meld deg på arrangementet her.

Stormberg er en av mange kleskjeder som har sagt klart nei til pels gjennom den internasjonale sammenslutningen Fur Free Alliance. Fur Free Alliance (FFA), er en samling av 35 internasjonale dyrevernorganisasjoner som jobber mot utnyttelse av dyr til pelshandel. NOAH er norsk representant-organisasjon.

Stormbergs etiske retningslinjer forbyr all bruk av all pels, både ekte og syntetisk. Årsaken til at vi heller ikke bruker syntetisk pels (fuskepels) i vårt sports- og turtøy, er at vi ikke ønsker å markedsføre produkter som har pels-look og dermed bidra til at denne type produkter blir en del av mote- og trendbildet.

Heldigvis blir pelsfri mote stadig vanligere verden over. Store deler av den norske motebransjen har sluttet seg til NOAHs kampanje «Mote mot pels», og Oslo Fashion Week var den første moteuken i verden med et pelsfritt standpunkt. En rekke kjendiser har også gått offentlig ut og tatt avstand til pelsbruk, se her.

Se Stormbergs retningslinjer om dyreetikk her.
Les mer om NOAHs arbeid her.

Les også:

Fakkeltog mot pels

Ida – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *