Samtaletilbud for barn og unge

Stadig flere barn og unge føler seg ensomme. City Changers har startet et gratis samtaletilbud for barn og unge i Kristiansand. Rask, gratis og anonymt kan de som ønsker det, få noen å prate med.

– Det kan være noen som er ensomme, har en vanskelig familiesituasjon eller av en eller annen grunn ønsker noen å snakke med. Vi er tilgjengelig hele døgnet, sier Audun Rensel, daglig leder i City Changers. På sikt håper han å gi det samme tilbudet i flere byer i Norge.

Audun Rensel, daglig leder i City Changers

City Changers er en frivillig, livsynsnøytral og politisk uavhengig organisasjon som startet opp våren 2016. Stormberg har inngått et samarbeid med City Changers, og vi er glade for å kunne bidra til det viktige arbeidet de gjør for å hjelpe barn og unge.

Stadig flere unge føler seg ensomme. I studentenes helse- og trivselsundersøkelse kom det frem at tre av ti studenter føler seg ensomme. I 2017 hadde City Changers 2041 kontaktpunkter med barn og unge mellom 12-29 år.

City Changers familier
City Changers har også startet «City Changers familier» som er en gruppe med trygge voksne for 15 enslige mindreårige fra Syria, Afganistan og Eritrea.

– Familiene tar de med som ett ekstra familiemedlem og inkluderer de i turer, middagsselskaper, hjelper de med å finne jobb, øvelseskjører og kobler de med trygge eksisterende ungdomsmiljøer, forteller Rensel.

I sommer var City Changers familier på tur sammen med ungdommene til Galdhøgpiggen. Vi synes det var ekstra gøy at de valgte Stormberg på tur.

«Wow! For èn livsopplevelse dette var» sier Shakil 18 år fra Afganistan. I fjor drømte han å komme til Galdhøpiggen Norges høyeste fjell, og i år gjorde han det.

«Med brefører over breen og spent fast med sikring til hverandre tok vi oss oppover breen. VI lærte mye om norsk kultur og alle satt stor pris på de gode turklærne fra Stormberg. For nesten alle var det aller første gang de går i norske fjell», sier Audun Rensel, daglig leder i City Changers.

4 dager i fjellheimen var en opplevelse. City Changers har hatt gåturer hver 2. uke i ett år for dem som meldte seg på til Galdhøgpiggen.

Zip-line over storfossen i Lom var et høydepunkt på turen. «Dette må vi gjøre igjen» sier Tekle. Allerede til neste år er målet å bestige enda en fjelltopp.

På en vakker seter i Lom reiste 11 gutter, 1 jente og 6 frivillige reiseledere fra City Changers Kristiansand i sommer.

Les mer om City Changers her.

Les også:

Går sammen for psykisk helse
Vi trenger raushet i arbeidslivet

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *