Tid for høstferie

Høsten er vakker i skogen. Trærne skifter farge, skogbunnen er full av sopp – og det er enklere å få øye på insektene når busker og kratt gir slipp for sesongen. Den friske høstlufta og den gode mosjonen er bare bonus.

Uke 40 og 41 er det høstferie for skolebarna i hele landet. Mange av fritidsaktivitene har også ferie, og da ønsker mange av oss å aktivisere barna på andre måter. Ikke alle har mulighet til å reise bort, og kanskje ligger det turområder rett i nærheten av der du bor?

La de minste gå foran og styre tempoet. Det er ikke lengden på turen som teller, men det man opplever sammen underveis.

De fleste har tilgang på naturperler i nærheten av hjemstedet, og kanskje finnes det steder du ikke har oppdaget enda?  Se på UT.no, der er det mange gode tips til turområder i hele landet. Turforslagene har forskjellige vanskelighetsgrader, og du får også en pekepinn på hvor lang tid du må beregne.

Å lage bondegård med det man finner i naturen er gøy for både store og små. Slipp kreativiteten løs – kanskjeer det ikke en bondegård, men en romstasjon dere ender opp med?

Finn på noe gøy
Man trenger ikke reise langt for å få de gode turopplevelsene. For barna kan en tur i nabolaget, på stranda, eller i et lite skogholt være nok. For å gjøre turen ekstra spennende finnes det mange leker man kan finne på underveis, slik som f.eks. turbingo. Eller man kan lage bondegård med det man finner i skogen. Les mer om turbingo og andre morsomme aktiviteter her.

Lag en turbingo med tegninger av ulike ting som man kan finne i naturen.

La barna selv få lage turbingoen før dere går på tur. Når barna er med på planleggingen blir turen fort enda mer spennende.

Spis ute
Maten smaker alltid ekstra godt ute på tur. Og på denne tiden av året er det koselig å lage bål som man kan varme seg på. Les om hva du bør tenke på hvis du skal lage bål her. Hvis man er litt kreativ, og planlegger turen, kan man lage mye god mat på bålet. Her har vi samlet noen forslag til god bålmat.

Jeg husker selv at de beste høstferiene jeg hadde som yngre, var de som ble tilbrakt sammen med familie og venner hjemme på Sørlandet. Vi tok med oss niste og gikk på lange turer hvor vi nøt stillheten i den vakre høstskogen. Noen netter sov vi også i telt, og det syns vi alltid var ekstra spennende.

Sommeren er selvsagt deilig, men våren og høsten i skogen har sin helt egen sjarm. For meg er det gode barndomsminner og nye utflukter med de fineste folka i verden. Og det beste av alt? Det er helt gratis! 😀

Les også:

Hvordan lage bål

Turtips for høsten

Karoline – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *