Går sammen for psykisk helse

Fysisk aktivitet gir positive gevinster for din psykiske helse. I Stormberg er vi opptatt av å legge til rette for at alle skal kunne komme seg ut på tur. Sammen med Verdensdagen for psykisk helse ønsker vi å bidra til at flere tar små og store turer sammen.

Psykisk helse gjelder alle
Vi har alle en psykisk helse. Den trenger like mye oppmerksomhet som kroppen. Tall fra Folkehelseinstituttet viser at omtrent halvparten av oss vil få psykiske utfordringer i løpet av livet. De fleste av oss vil oppleve at livet går opp og ned. Hvordan vi takler disse svingningene kan påvirke helsen. Å få riktig hjelp i tide er viktig for å forhindre at situasjonen blir verre.   

Stormberggrüder, Steinar J. Olsen (t.v) mottok i 2017 Åpenhetsprisen for sitt arbeid med å skape åpenhet om psykisk helse. Her er han avbildet med Le Hang Duong, Nasjonal kampanjeleder for Verdensdagen. Foto: Stine Loe Jenssen.

Vær aktiv – inviter med
Fysisk aktivitet fremmer god helse og reduserer stress. Du trenger ikke planlegge de store treningsøktene eller ekspedisjonene. Den viktigste turen din blir kanskje den turen der du får snakket med en venn om utfordringer du står oppi.

Små turer kan gi store opplevelser. Små problemer kan bli store hvis du ikke får snakket om demed noen. Vi oppfordrer alle til å gå en tur og ta med kollegaene, naboen, vennen eller noen som kanskje trenger en å snakke med. Bli med på kampanjen #turvenn.

Hva er Verdensdagen for psykisk helse?
Verdensdagen for psykisk helse er en internasjonal, årlig markering 10. oktober. Målet er å bidra til økt kunnskap om hvordan man kan ta vare på sin psykiske helse.  I Norge har organisasjonen Mental Helse koordinert arbeidet med Verdensdagen på oppdrag fra   Helsedirektoratet.

Verdensdagen er en del av myndighetenes satsing på folkehelseopplysning og har derfor mest fokus på hva som gir god livskvalitet. Markeringene skjer lokalt rundt omkring i Norge. Stadig flere deltar på markeringene, og i 2017 ble det en ny rekord med over 1100 markeringer. Det er skoler, studenter, ulike typer organisasjoner og bedrifter som står bak de fleste markeringene.

Les også:

#Turvenn
Vær raus
– Hjernetrim

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *