Den gode bålmaten

Nå er det lov å tenne bål på tur. For at turen skal bli ekstra koselig, tar man gjerne med seg mat og drikke. Her har du noen forslag til god og enkel mat du kan nyte rundt bålet.

Pinnebrød er super bålmat, og en stor slager blant barna. Her finner du en enkel oppskrift som er lett å lage. Du velger selv om du vil tilsette deigen noe ekstra, som f.eks. pølse, krydder, skinke eller ost. Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spyd og lage «pølse i slåbrok». Bruk gjerne smakstilsetninger som for eksempel oliven og soltørkede tomater eller sesamfrø.

Aller mest stas er det å steke pannekaker over åpen ild. Lag pannekakerøren hjemme og hell den over på en flaske. Pass på at flasken er tett, og legg den i en plastpose for sikkerhets skyld. Bruk en stekepanne med langt skaft, og ta med en trestekespade eller noe annet til å snu pannekakene med. Husk smør eller olje, så pannekakene ikke brenner seg fast. Strø på sukker, fyll dem med skinke og ost eller syltetøy.

Doble brødblingser med ost og skinke blir herlige varme ostesmørbrød etter en tur på bålet, og er veldig enkelt å lage. Foliepakkede pølsebiter og grønnsaker kan også legges rett på bålet, og dermed har du en såkalt «pytt i panne».

Bakt banan er en kjempegod dessert som er lett å lage. Kutt et lite snitt i skallet og fyll snittet med sjokoladebiter, hakka nøtter og eventuelt minimarshmallows. Deretter pakker du bananen inn i folie og legger den i glørne på bålet til sjokoladen har smeltet (ca 5-10 min). Husk skje, da denne desserten er litt vanskelig å spise med bare hender.

Vi håper dette gav dere litt inspirasjon. Hvilken bålmat liker du best?

Les også:

Hvordan lage bål?

Karoline – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *