Turtips for høsten

Å gå på tur er gøy i seg selv, men det finnes mange forskjellige aktiviteter man kan finne på for å gjøre turen enda mer spennende. Vi ønsker den fargerike høsten hjertelig velkommen, og håper dere kan få nytte av våre turtips. 

Fra 15. september er det lov til å brenne bål igjen. Hva med en bedre pølsemiddag i skogen?

Turbingo
Tegn ulike ting som barna skal lete etter, ta med blyant, og dra ut på jakt. For de barna som kan lese, kan det være gøy med en kombinasjon av ord og tegninger. Reglene er enkle: barna skal finne det som er illustrert på arket, og deretter sette et kryss over. Lag illustrasjoner som passer til det området hvor dere skal gå på tur, og tilpass nivået etter alder og humør. Turbingo er en fin mulighet for barna til å lære mer om naturen.

Prøvd lag-gjemsel?
En spennende og morsom variant av vanlig gjemsel. Dette er leken som engasjerer hele familien på tur.

Slik leker man laggjemsel:
Først deler man opp i to lag, og velger ut en person fra hvert lag til å telle/lete.

De to som skal telle, kan nå begynne å telle, mens resten av deltakerne begynner å gjemme seg. For at leken skal være ekstra vanskelig, er det bare lov å gjemme seg i horisontal eller vertikal stilling, som vil si at man ikke har lov å stå bøyd eller krummet.

Den siste som blir funnet, tilhører det laget som vinner! Det vil si at antallet lagmedlemmer man finner, har ikke noe å si. Det som bestemmer, er hvem som blir funnet sist.

 

Prøv en ny sti neste gang du går på tur.

Spis ute
Piknik er ikke kun for sommeren – du kan fint spise ute om høsten også. Alt du trenger er varme klær, et teppe eller sitteunderlag, niste, og en god turkamerat. Man behøver ikke å gå så langt – hva med til den lokale parken, eller kanskje til et tjern i nærheten? Smør rundstykker med noe godt pålegg eller ta med pølser til å brenne på bål, og kok kaffe til de voksne. For de minste er kakao alltid en slager.

Plogging
Navnet plogging er en kombinasjon av jogging og det svenske “plocka upp”, som betyr å plukke opp. Trenden som går ut på å plukke søppel mens man jogger startet i Sverige for et par år siden, og i 2018 har den spredt seg til hele verden. Plogging er både gøy og bra for miljøet. Er dere flere på tur, kan dere se hvem som klarer å plukke mest søppel. Her kan dere lese om da vi ble med Peder og Synne på ploggetur.

Fly en drage
På vindfulle dager er det gøy å fly drager. Eier du ikke en drage, kan du enkelt lage det av papir eller plast, pinner og tau. Oppskrift finner du her. Finn en åpen slette hvor det blåser godt, så kan du løpe fritt rundt med dragen.

Gå nye steder
Variasjon er viktig, spesielt for de mindre medlemmene av familien. På ut.no finner du en lang rekke turforslag rundt deg, og der får du også detaljerte opplysninger om lengde, vanskelighetsgrad og stigningskurve. Nettsiden kan gi mye inspirasjon til å komme seg ut enda oftere.

Har du noen gode turtips som du vil dele med oss?
Skriv de gjerne i kommentarfeltet under.

Les også: 

Har du hørt om Plogging?

Fem gode grunner til å komme seg ut

Karoline – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *