Stormbergs tøyvettregler

Barn er ute og leker i all slags vær. For at de skal trives og ha det bra er det viktig at de kles riktig. Trelagsprinsippet er en god huskeregel, også når barna skal lære å kle seg selv. Under finner du er noen nyttige tips til de ulike lagene, samt tre nedlastbare plakater som passer perfekt på veggen!

Last ned plakat her

Lag 1. Ull- / superundertøy

Det innerste laget skal transportere fukt vekk fra kroppen. Ull er best, og holder på varmen selv om barnet blir fuktig.

For barn som reagerer på ull er bambus eller superundertøy gode alternativ. Klær som skal inntil kroppen må være tynne og tettsittende.

 

Lag 2. Ull-/ mellomplagg

Mellomlagets viktigste oppgaver er å isolere og varme.

Dette laget skal sitte litt løsere på kroppen, da luft mellom lagene gir god isolasjon og bevegelighet. Ull er et godt alternativ til fleece som ellers er mye anbefalt til dette laget. Mellomlaget bør også være fukttransporterende, og tykkelsen på klærne kan tilpasses etter temperatur og vær.

 

Lag 3. Parkdress / skalltøy

Det ytterste laget skal holde vær og vind ute. For de minste er parkdressen et godt valg. Velg en dress med god bevegelighet, og pass på at den ikke blir så stor at det er vanskelig for barnet å bevege seg. For eldre barn anbefaler vi skalljakke og skallbukse. Det ytterste laget må være vann- og vindtett, samt puste slik at fukt fra de andre lagene slipper ut.

Se vårt utvalg av klær til barnehagebarn her

OBS: Unngå bomullsundertøy på vinteren! Bomull holder på fukten og blir fort kaldt. Ull er gull, og holder på varmen selv om barna blir våte

 

Last ned plakater her:

Trelagsprinsippet Tøyvettreglene

Tøyvettreglene finnes på fire språk. Se tosidig plakat med flere språk her:

Trelagsprinsippet og tøyvettreglene 

Plakatene kan distribueres fritt.
De passer perfekt som enkle påminnelser på veggen i barnehagen, eller på nettsiden.

Les også:

Sjekkliste til barnehagestart
Salgsjefens barnehagefavoritter

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *