Slik velger du riktig turbukse

Vi har turbukser i alle prisklasser, fasonger, og med ulike funksjoner. Men, hvilken bukse bør du velge? Her har vi laget en bukseguide for å gjøre valget litt enklere for deg.

Gode turbukser skal beskytte deg mot vær og vind, samtidig som de skal være behagelige å gå med. Buksene skal sørge for at du holder riktig kroppstemperatur og ikke blir for varm eller for kald.

Bruksområde 

Hvilken aktivitet du skal holde på med, er avgjørende for hvilken bukse du bør velge. Den buksen du bruker på en langtur i fjellet er ikke nødvendigvis den som egner seg best til små turer i nabolaget.  Det finnes mange turbukser som kan brukes i et spekter av ulike aktiviteter, men du må likevel alltid vurdere om buksen trenger å være vanntett eller ikke. Videre må du vurdere om du har behov for en fôret bukse eller ikke.

Når det kommer til materialet buksene er laget i, så kan vi grovt skille mellom myke stretchbukser og de mer hardføre skallbuksene. Under har vi samlet noen av våre bestselgere i hver av kategoriene.

Stretchbukser

Vår bestselger. Hvis du skal ha en bukse som puster godt og som er god å bevege seg i, er Vestmarka absolutt å anbefale. Vestmarka er uten tvil en av de mer behagelige stretchbuksene. I tillegg til svært gode elastiske egenskaper er buksen hurtigtørkende og transporter lett fukt bort fra kroppen. Buksen er laget i et litt tykkere stretchstoff og kan brukes hele året. Senhøst og vinter kan man evt. bruke tynn ull under for å holde ekstra på varmen. Vestmarka finnes både til dame og herre.

Ekstra slitesterk. Orkdalen turbukse er en behagelig stretchbukse som også er motstandsdyktig mot vann. Orkdalen er en svært solid og slitesterk turbukse med forsterkninger på utsatte steder. Buksen er i 4-veis stretchmateriale og finnes både til dame og herre.

Vann- og vindtett. Farfjellet passer når man ønsker optimal bevegelsesfrihet og gode pusteegenskaper, samtidig som buksen er vann- og vindtett. Farfjellet har lett og luftig meshfôr, og finnes både til dame og herre

Vann- og vindtett med ekstra forsterkninger. Finse har ekstra forsterkning på utsatte partier. Dette gjør den mer slitesterk, men også mer motstandsdyktig mot vann. Finse turbukse har 4-veis stretch og er en veldig behagelig bukse. Den finnes både til dame, og herre.

Skallbukser

Skallbuksene er solide og slitesterke bukser med høy vannsøyle, de fleste helt opp i 15.000 mm. Skallbuksen passer ypperlig når du ønsker et funksjonelt plagg som gir god beskyttelse mot vær og vind. Dette er bukser som brukes til topptur, fjellklatring etc. Se alle våre skallbukser her.

– Slitesterk og allsidig. Nonsbu skallbukse er en slitesterk og allsidig bukse som er vindtett, vanntett og fukttransporterende. Dette er en toppmodell som er utviklet spesielt for et aktivt friluftsliv. Buksen er et helårsplagg som passer like godt ved sjøen, i skogen som på fjellet. Nonsbu skallbukse finnes både til dame og herre.

Litt tykkere. Farvatn fôret skallbukse er en litt tykkere vann- og vindtett turbukse som passer særlig godt når gradestokken begynner å krype nedover. Buksen er hurtigtørkende og er utviklet spesielt for et aktivt friluftsliv der man ønsker optimal bevegelsesfrihet. Dette er en myk og behagelig bukse som også har 4-veis stretch. Buksen finnes både til dame og herre.

Passform

Alle er vi ulike, noen er korte og noen lange. Noen er brede og noen smale. Derfor har vi ulik passform på buksene våre.

– Kortere benlengde. Alle bukser merket med «kortere beinlengde» har fem cm. kortere ben. Se f.eks. Farvatn og Gutulia.

–  Smal passform / Slimfit. Vi har flere smale tur- og hverdagsbukser med tettsittende passform. Se f.eks. Lia Slimfit turbukse som passer like bra til hverdags som på tur. Lia stretchbukse m/ ribbestrikk er en stilig og litt smalere variant av bestselgeren Lia stretchbukse.

Vestdalen turtights er en slitesterkt turtights. Vestdalen er også lett vannavstøtende. Både Vestdalen og Lias tettsittende bukser er utrolig behagelige og har 4-veis stretch.

Hvis du er ute etter en smalere bukse så se også Ringstind som er en lettere variant av Vestmarka turbukse, kanskje Norges mest solgte turbukse.

Rett passform. Lia stretchbukse er litt viere og rettere i passformen enn de andre Lia-buksene.  Med 4-veis stretch er den utrolig behagelig å gå med. Lia stretchbukse finner du helt opp til størrelse 5XL. Buksen finnes både til dame og herre.

Vi har også turtøy i store størrelser til både dame og herre, og en egen kolleksjon til gravide.

Bruk litt tid på å finne den buksen som passer deg og de aktivitetene du skal holde på med. Alle buksene våre er utviklet for å holde i mange år. Skulle du likevel få lyst til å bytte ut turbuksen din så anbefaler vi at du leverer den til pant. Du kan pante Stormberg-klær i alle våre butikker.

Les også:

Pant brukt Stormberg-tøy

Ida – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *