Sjekkliste til barnehagestart

I disse dager er det mange barn som skal begynne i barnehagen. Noen skal ha sin aller første dag, og det er ikke like lett å vite hva man skal ta med. Her får du en komplett oversikt over alt du trenger til barnehagen.

Barnehagebarn er mye ute i all slags vær, og det er derfor lurt å investere litt i gode uteklær som holder barnet tørt og passe varmt. Se et utvalg klær som er spesielt tilpasset barnehagen her.

Dette bør du ha liggende i barnehagen:

  • Ha alltid to sett skift i barnehagen. Skiftene må være tilpasset årstiden. Undertøy, ulltrøye, ull-longs, sokker, bukse og genser. NB! Bruk longs fremfor strømpebukser, da er det enklere å bytte bare sokker dersom barna blir våte på beina.
  • En ekstra varm genser er god å ha liggende for kalde dager.
  • Ekstra regntøy og parkdress kan være lurt siden utetøy ofte må tas med hjem for rengjøring.
  • Ekstra votter og lue.
  • Tøfler eller sandaler til innendørs bruk.
  • Ekstra sko. Husk alltid å ha støvler stående. NB! Sjekk størrelsen jevnlig, små barneføtter vokser fort.
  • Kosedyr, koseklut eller kosepute. Ekstra smokker, hvis barnet bruker det.
  • Barn som sover på dagtid, må i mange barnehager ha med seg en vogn å sove i. Vognen må ha vognpose tilpasset årstiden og myggnett.

Ikke gå glipp av barnehagepakken!

Regntøy
Regntøy bør henge i barnehagen hele året. Det er viktig at buksen er stor nok slik at den ikke sklir over støvlene, og at det er strikk under buksebenene. Det kan være lurt å kjøpe inn ekstra strikk, siden strikken fort kan bli ødelagt og må byttes ut. Regnjakken må være lang nok på armene og ha avtagbar hette, eller sydvest. Sydvest er fint fordi den ikke kommer i veien når barna snur på hodet, slik hetten fort kan gjøre. Todelt regntøy med høy bukse er det beste. Husk at noen barn faktisk bader i sølepytter! Se vårt sortiment av regntøy til barn her.

Parkdressen
Det er viktig med en dress som er vann- og vindtett. Dressen bør også være pustende slik at den slipper ut fukt som kommer fra kroppen. Ekstra beskyttelse på knær og i baken er lurt når barna er små og sitter mye på bakken. Husk at dressen bør være god å bevege seg i, og ikke for stor slik at den blir vanskelig å gå med. En ytterdress til barnehagen bør ha tynt for, så kan man heller justere hvor tykke plagg man har under etter været. Hvis man kjøper en dress med avtagbart for så kan dressen brukes hele året. Se vårt utvalg av parkdresser her


Ull er gull
Når det regner og begynner å bli kaldt ute er det lite som kan måle seg med ull. Små barn klarer ikke alltid å si i fra selv om de er kalde eller varme, og da er ullens varmeregulerende evne god å ha. Ull holder også på varmen selv om barnet blir fuktig. Se vårt sortiment av ullklær til barn her 

På hendene
Tynne vanter fungerer godt tidlig på høsten, men når det blir kaldere ute må barna ha tykkere votter. Hvis det regner og er slapsete kan man bruke en tynn regnvott med en ullvott inni. Dette er en smakkssak, men ullvotter er alltid gode å ha siden de holder på varmen selv om de blir våte. Vottene må være passe store, og bør være av et mykt materiale slik at barna kan gripe med vottene på.

På hodet
Det er fint å begynne høstsesongen med et tynt pannebånd eller en tynn lue. Til kalde dager bør du velge en lue som dekker ørene godt. Finn en som passer og ikke sklir ned i øynene. En god hals er også fint å ha. Unngå å bruke skjerf, da dette kan henge seg fast i lekeapparater eller busker og trær. En hals sitter mye bedre på og er mer behagelig for barnet.

På beina
Ha alltid flere sko stående i barnehagen. Både tursko, støvler og gjerne et par joggesko. Når det er støvletid er det fint å bruke ullsokker. Man bør unngå støvler når temperaturen nærmer seg 0 grader, velg heller gode og vanntette vintersko, og husk at det skal være plass til en ullsokk inni. I tillegg må det være plass til litt luft for at barnet skal holde godt på varmen. For trange sko blir fort kalde uansett hvor gode de er. Se vårt utvalg av barnesokker her

Merk alt!
Det er umulig for barnehagepersonalet å huske hvilke klær som tilhører hvilket barn. I tillegg er det fort at noen har det samme. Bruk derfor merkelapper i alt.

Les også:

Salgsjefens barnehagefavoritter
Sikkert barnehagetøy

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *