Bli med på «Ekspedisjon Lofoten»

Lofoten er en naturperle av de sjeldne. Med majestetiske fjell som stuper rett i havet, hvite sandstrender og et yrende dyreliv er det en naturopplevelse man sent glemmer. 

Stormberger Christian har reist til Lofoten i sin egen seilbåt. Med seg som mannskap har han fem gode venner. I to uker skal de bo i båten og  utforske Lofoten sammen. Følg turen på Instagram Story

Fra venstre; Elise (Christians lillesøster), Charlotte (Christians kjæreste), Laila og Dimitrijs (vennepar)

– Og besøke Lofoten med båt gjør hele opplevelsen ekstra spesiell. Man slipper unna endel turisme og kommer tettere på naturen siden det er mange områder som ikke er tilgjengelig med bil, forteller Christian.

– Målet med turen er å komme seg bort fra «bymaset» og lade batteriene i naturlige omgivelser sammen med de vi er glade i.

Christian Nergaard på vei til Lofoten

Christian er opptatt av å ta vare på naturen. Ved å benytte seilbåt som fremkomstmiddel holder turfølget en høy miljøprofil med lite utslipp. – Vi ønsker at fotavtrykket vi legger igjen er minimalt, sier han.

– Helt siden jeg begynte med seiling for tre år siden har jeg falt pladask for frihetsfølelsen det gir. Det at en god bris kan ta meg med hvor som helst i verden gir meg en frihetsfølelse få andre reisemetoder kan gi, sier Christian.

Denne båten blir Christian og resten av gjengen sitt hjem de neste to ukene.

Til sammen skal Christian være i Lofoten i 12 dager før han seiler tilbake til Trondheim. Reisen startet i Bodø torsdag 2. august.

– Vi gleder oss alle sammen til å komme oss avgårde og håper at værgudene gir oss fin vind, mye sol og behagelige temperaturer. Men i Nord-Norge må man være forberedt på det verste, og da er det supert at Stormberg står klar for å beskytte oss fra det ugjestmilde været som ofte herjer dette landskapet, sier Christian.

Se hvilke klær de har med seg på turen

Turfølget:

Fra venstre; Dimitrijs, Christian, Laila og Charlotte

 


Christian Nergaard
er 28 år gammel fra Trondheim/Bodø. Til vanlig jobber han på Stormberg Tillertorget i Trondheim. Christian har besøkt Lofoten en gang tidligere, og har siden den gang drømt om å komme tilbake i egen seilbåt.

 


Charlotte Synnøve Garmann-Johnsen
er 28 år fra Arendal, nyutdannet lærer med lidenskap for natur og miljø. Lofoten har stått høyt på listen hennes over plasser å besøke, og nå får hun endelig muligheten til å oppfylle drømmen.Elise Nergaard
er Christians lillesøster på 23 år, som nylig har funnet interessen i seiling. Hun studerer internasjonale relasjoner og jobber til vanlig i garnbutikken Nøste med Stormberg som nærmeste nabo.

 


Tobias Juul Johnsen
på 28 år er grunnen til at Christian har begynt å seile. Med turer til Træna og Lofoten som introduksjon til seiling var det vanskelig og ikke bli hektet. Til vanlig jobber Tobias som snekker og er ellers veldig aktiv i Bodøs lokale seilmiljø. Tobias skal møte resten av turfølget i Lofoten.


Laila Moberget
er 34 år og gårdseier i Hattfjelldal, langt vekk fra kysten. Hun har vært med på et tidligere seilas fra Trondheim til Sandnessjøen med Christian og Elise, og har sett frem til en ny tur. Lofoten er ikke nytt for henne, men gleden av å dra tilbake er stor.Dimitrijs Vasjkovs
er 23 år, studerer Human Resource Management og er Lailas kjæreste. For fire år siden kom Dimitrijs til Norge fra Latvia og han gleder seg over muligheten til å oppleve en natur som er så eksotisk fra det han er vant til. Med null seilerfaring er han klar for en utfordring.

Vi kommer til å følge turen live på Instagram Story. Følg med du også!

Les også;

Norge på tvers

 

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *