Styrketrening med egen kroppsvekt

Når sola står høyt og temperaturene kryper oppover, frister det gjerne ikke å trene innendørs. Mange er av den oppfatning at man trenger masse utstyr for å få en god treningsøkt, men det stemmer ikke. Det eneste du trenger, er din egen kropp! En porsjon viljestyrke og behagelige treningsklær hjelper også godt på veien.

Armhevinger
Armhevinger er en strålende overkroppsøvelse, som trener bryst, triceps og skuldre. Det er også en av de mest mobile øvelsene man kan gjøre, da den krever minimalt med plass. Armhevinger kan utføres både strake og på knærne, alt etter hva man selv er komfortabel med. Ta så mange armhevinger du klarer, og gjenta i 2-4 sett. Ønsker du en lettere versjon, kan du gjøre dem på en benk, en stein, eller i en skråning. Vil du derimot ha en større utfordring, kan du prøve å legge inn et klapp mellom hver armheving.

20140825-_JRE2206-294

Armhevinger kan gjøres både hjemme på stuegulvet og ute i naturen.

Planken
Denne øvelsen trener ikke bare mage, men også skuldre og rygg. Planken er like egnet hjemme på stuegulvet som utendørs, og har sitt navn fra at man i posisjonen skal være rett som en planke. Stå så lenge du klarer, pluss 10 sekunder. Gjenta i 2-4 sett. Ønsker du en lettere versjon, kan du stå på knærne. Dersom du ønsker en ekstra utfordring, kan du prøve å løfte en fot mens du står i posisjonen.

Knebøy med hopp
Dette er en klassisk øvelse med en liten tvist. Start med å gå ned i knebøyposisjon. Hold ryggen strak. Hopp så opp eksplosivt. Ha fokus på at landingen skal være myk. Gjenta så mange ganger du orker, og kjør 2-4 sett. Er du på jakt etter en ekstra utfordring, kan du prøve å hoppe opp på for eksempel en benk eller en stein. Denne øvelsen øker styrken i setemuskulaturen, leggene og lårene, i tillegg til at den får pulsen opp. Og så er den mye morsommere enn vanlig knebøy!

20140825-_JRE2322-370

Er du på jakt etter en utfordring, kan du forsøke å hoppe opp på en boks eller en benk.

Burpees
Burpees er den ultimate fullkroppsøvelsen. Du får trent styrke, spenst, og kondisjon, og alt i én sammensatt bevegelse! Du starter i oppreist posisjon, og går deretter ned i knebøy. Plant hendene i bakken, og hopp bakover med beina slik at du ender i startposisjonen til armhevinger. Ta en armheving, og hopp så raskt tilbake i knebøystillingen. Hopp eksplosivt opp, og land i oppreist posisjon. Gjenta så mange ganger du orker, og kjør 2-4 sett.

Se vårt utvalg av treningsklær til kampanjepris her!

Les også:

Annikens treningsfavoritter
Kondisjonstrening utendørs

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *