Salgssjefens barnehage-favoritter

Barnehagebarn trenger klær som tåler en trøkk. Det er ikke alltid at dyrest er best, men det kan lønne seg å investere litt ekstra i uteklær som parkdress og regntøy. Ellers er det ull som gjelder, både om høsten, vinteren og våren, sier Kevin Andreassen, tobarnsfar og Stormbergs egen salgssjef.

Vestland regntøy egner seg bra for lek i barnehagen. Regntøyet fikk terningkast 6 av Foreldre & Barn i 2016-2017

Selv har jeg ei jente på 2 år som snart skal begynne i barnehagen igjen, og en gutt på 7 år som gleder seg til skolestart. Vi er derfor i gang med å oppgradere garderoben og sjekke at vi har det vi trenger til barnehagestart.

Bambus – kroppsnær hverdagslykke!
Trondebu trøye og longs er det mykeste bamusundertøyet du kan tenke deg. Hvis ikke du har prøvd barneklær i bambus tidligere vil du bli overrasket over hvor mykt det føles, og bambustøyet blir fort favoritten til de små.

Bambus er mykt, svalt og behagelig mot huden, og blir fort barnas favoritt.

Ullundertøy er et MUST
Vi har ei jente med ømfintlig hud som fort kan reagerer med kløe og ganske så mye irritasjon. Løsningen ble 2 – lags ullundertøy. Rauland har to lag strikket materiale med ytterside av ull og polyester på innsiden. Plagget blir da også mer slitesterkt samtidig som det bevarer ullens viktigste funksjon med å holde barnet varmt, selv om det er vått.

Hvorfor ull?
Ingenting som slår ull når det gjelder å holde varmen. Særlig for små barn. Kroppen vår produserer varme så fort vi beveger oss. Men vi produserer også fuktighet, og fuktighet leder varme. Det betyr at når klærne blir fuktige så isolerer de ikke lenger, og vi blir kalde. Ull har tre egenskaper som gjør den annerledes: Den kan ta opp mye fuktighet uten at den føles våt og uten at den leder vekk varmen. Ull avgir dessuten varme når den tar opp fuktighet. Og til sist gjør den krøllete fasongen på fibrene at det blir plass til luft, og luft er viktig når det gjelder isolasjon

Ull er det beste du kan bruke på aktive barn. Det holder på varmen, også når tøyet blir vått.

Kosedress
Ruske heldress er anvendelig året rundt. Ruske er vår varmeste og tykkeste barnefleece, og den passer både til å ha under en parkdress og som kosedress inne. Denne er ny i år og en av nyhetene jeg har handlet inn til mine.

Romslig parkdress
Vi er kjempefornøyde med Labyrint parkdress. Den er like tett og hel etter 2 år med hardt bruk!  Dressen er tynn og lett og passer perfekt nå til høsten, og til våren igjen.

Labyrint parkdress passer ypperlig til aktive barnehagebarn

Barnehagebarn er mye ute og det er viktig at de kles godt. Er det kaldt ute, er det godt med flere lag ull. Utenpå ullklærne er det viktig med en vannavvisende og vindtett dress. Det er også viktig at dressen ikke er tung og trang å bevege seg i.

Regntøy
Vestland regntøy er absolutt å anbefale, jeg har alltid to sett selv. Da kan jeg ta med det jeg har hjemme opp i barnehagen hvis det andre må vaskes (regntøy tørker ikke på 1 dag!). Jeg anbefaler todelt med selebukser, selv om det er bleiebarn. Siden buksene som har seler går høyt opp på ryggen så skal det mye til for at barna får vann inn i dressen. Med todelt er det også enkelt å bytte jakke eller ta den av dersom det er varmt ute, men vått på bakken.

Skalljakke
En skalljakke, eller overgangsjakke for årstiden mellom sommer og vinter, er lurt å ha. Vi har lagt vår elsk på Kullen jakke som kan suppleres med en bakketopp vindfleece inni. Vindfleecen gjør at det blir til en god og varm jakke når det trengs. På solfylte dager er den vindtett fleccejakken perfekt som ytterjakke.

Sjekk ut enda flere av Stormbergs barnehageklær her

Til slutt et lite tips til forberedelsene mot barnehagestart; NAVNELAPPER!
Ting forsvinner lett i barnehagen, men jeg tror faktisk det eneste vi har mistet siden oppstart, er hårbøyler og noen små spenner. Alt annet har funnet veien tilbake, og det kan vi takke navnelapper for! Det er  viktig å merke absolutt alt fra sko til ytterklær, bamser og smokker, og i tillegg er det litt stas for de minste å få søte eller tøffe lapper med navnet sitt på!

Les også:

– Sikkert barnehagetøy

Kevin – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *