Gjesteblogg: Fra bruktmarked til humanitær hjelp

Fretex mottar gaver som gjenbrukes og gjenvinnes i Norge og i andre land. I 2017 eksporterte Fretex 17 400 tonn med tekstiler. Denne eksporten bidrar til verdifulle arbeidsplasser, til økt gjenbruk og gjenvinning, og til Frelsesarmeens sosiale arbeid. Eksportkundene til Fretex følges tett opp for å sikre at det er gode arbeids- og miljøforhold hos dem.

Flyktningbarn i Kurdistan

Mennesker på flukt
I Erbil i Kurdistan holder SABAT til. De er en av Fretex sine største kunder. Selskapet har importert varer fra Norge og Sverige i over 20 år, og har bidratt til tusenvis av arbeidsplasser for fattige mennesker i regionen.

Sko, klær og leker fra Fretex når gjennom eksportvirksomheten fram til mennesker på flukt. Inntektene fra SABAT sitt salg på bruktmarkedet i Erbil, er med på å finansiere den internasjonale hjelpeorganisasjonen Bring Hope Humanitarian Foundation (BHHF). Organisasjonen har til nå hjulpet mer enn 1,2 millioner flyktninger i Kurdistan i Irak.

Markedet i Erbil

BHHF ble etablert i 2015 da millioner av mennesker på flukt migrerte til den irakiske Kurdistanregionen. Menneskene flyktet fra konflikt, tortur og sult. Krisen i regionen førte til et enormt press på de humanitære hjelpeorganisasjonene. For å redusere dødelighet bidrar BHHF med omfattende humanitær førstehjelp. På bare 2,5 år har BHHF gått fra å være en regional etablert virksomhet til en global ikke-statlig organisasjon som opererer ved hjelp av frivillige og ulike samarbeidspartnere fra hele verden.

Skape håp om et mer verdig liv
Akutt humanitær hjelp er det største og viktigste arbeidet BHHF gjør i dag. Ved siden av dette opprettes stadig flere prosjekter som søker å gi mennesker i sårbare situasjoner et bedre og mer verdig liv. Visjonen til BHHF er å levere humanitær hjelp til de mest sårbare gruppene, bevare menneskelig verdighet, verdsette ofrenes liv –  i tillegg til å utarbeide langsiktige tiltak for å møte de stadig endrede behovene de står ovenfor.

– I fremtiden planlegger vi enda flere langsiktige prosjekter for å bidra til å skape bedre og mer verdig liv, sier Dr. Mariwan Baker, grunnlegger og formann i Bring Hope.

Les mer om Stormbergs panteordning for klær

Les også:

Tekstil på taket
Alle tekstiler kommer til nytte

Av Kari Engelstad Hanafin, Fretex

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *