Norge på tvers: det er ingen skam å snu!

Etter en tøff dag med hjemlengsel har Emilie og Christian valgt å snu. De kom ikke så langt som «Norge på tvers», men de har hatt en fantastisk turopplevelse.

Christian og elghunden Kenai. Her klare for sin første natt på fjellet

Christian som er knappe tre år har imponert mange med sitt pågangsmot. Som en liten fjellgeit har han klatret opp skråninger og balansert over bekker. Vi skjønner godt at Emilie kaller han «lille Monsen». Likevel ble hjemlengselen for stor og mamma Emilie valgte i dag å avbryte turen. 

Vi synes det var tøft av Emilie å prøve seg på turen «Norge på tvers» . Og vi synes det er minst like tøft å innse at det ikke gikk.

«Vend i tide, det er ingen skam å snu»
Slik lyder en av de mest kjente av våre ni fjellvettregler (se alle fjellvettreglene her). Det er en viktig regel når man går i fjellet – især når man har med seg barn. På tur med barn er det vanskelig å planlegge og forutse hva som vil skje, selv om man er fjellvant.

Christian og Kenai tar en liten pust i bakken.

For Christian var det hjemlengselen som ble for stor. Han mistet motivasjonen og selv om mamma Emilie prøvde å snu det gjennom hele dagen så var han veldig lei seg og lengtet sårt hjem. Det ble et vanskelig valg for Emilie, men konklusjonen ble at det var bedre å snu mens det enda var mulig å gå tilbake.

Nesten tre mil på fire dager
Christian og Emilie har gått fra Stjørdal mot Sylan i fire dager. 2,8 mil har de lagt bak seg. I utgangspunktet skulle de være tre som gikk, men Emilies venninne, Josefine, måtte avlyse rett før avreise på grunn av sykdom. På turen har Christian og Emilie måtte jobbe seg gjennom ulendt terreng, myrete forhold og bratt stigning i variert vær. De har også opplevd at det var langt mellom kilder med drikkevann. Likevel har de holdt humøret og pågangsmotet oppe, de har ledd og tøyset – lekt og utforsket. Selv om det ikke ble Norge på tvers denne gangen så ble det en minnerik tur for de begge, et eventyr de sent vil glemme. Les hvordan dagene på tur har vært.

Vi har fulgt Emilie og Christian med live-oppdateringer på Instagram. Hvis du gikk glipp av turen «real time» kan du fortsatt se den under Høydepunkt på Stormbergs Instagramkonto.

Christian på snart tre år har sjarmert oss alle mens han har gått nesten tre mil på fire dager. Se alle høydepunktene fra turen på Instagram.

Les mer om turen her:

Norge på tvers
Pakkeliste til langturen
Hvordan kle seg til langtur
– De første dagene

 

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

27 Comments
  1. Nei,absolutt ingen skam å snu ! Men de har vist stort pågangsmot, og hatt en flott tur sammen,som vi har vært heldige å følge her på siden

  2. Jeg har lest noen gode ting her. Absolutt verdt bokmerke for å revidere. Jeg overraske hvor mye innsats du legger for å skape et flott informativt nettsted.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *