#verdtåbevare

Vi har rødlistet arter som vi er redde for å miste, men hva med våre kjære naturopplevelser? WWF Norge og Norsk Friluftsliv lanserte nylig kampanjen #verdtåbevare der de oppfordrer folk til å melde inn naturopplevelser de mener står i fare for å forsvinne.

Foto: WWF

Gjennom sommeren og frem til slutten av september er folk i hele landet invitert til å nominere naturopplevelser de mener er truet på WWF Norge sine nettsider.

Naturopplevelser kan være truet på mage måter; stillhet som trues av motorferdsel, blåbærturer som trues av utbygging, kystfiske som trues av klimaendringer og overfiske, eller turområder som trues av forsøpling slik vår fotograf, Jan Rune Eide oppdaget da han besøkte Trolltungen i fjor.

Slik så Trolltungen ut da Stormbergs fotograf Jan Rune Eide var på tur i fjor sommer.

Alle kan komme med forslag på det de mener er verdt å bevare. Til slutt vil forslagene bli vurdert av en jury og utpå høsten vil WWF og Norsk Friluftsliv presentere den første norske rødlisten med naturopplevelser.

Les mer og nominer din naturopplevse her

 

Les også:

Ta vare på naturen og mangfoldet
Hva har naturen egentlig gjort for oss

 

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *