Norge på tvers

6. juli starter Stormberger Emilie den 120 km lange turen fra Stjørdal til Tydal. Med seg har hun sin snart 3 år gamle sønn, Christian. Vi følger turen i alle våre kanaler.

Emilie og Christian bruker enhver anledning til å være ute i naturen, men aldri før har de gått en så lang tur som «Norge på tvers».


Emilie Sanness jobber til daglig i Stormberg Molde. Hun vokste opp på naturskjønne Nordmøre, i ei lita bygd blant fjell og fiskevann. Friluftsliv kan vel knapt kalles for en hobby. For Emilie har det blitt en livsstil.

«Følg drømmen, ikke strømmen» er et livsmotto jeg har levd etter lenge. Da jeg våknet en tidlig maimorgen gikk det opp for meg at det var nettopp det jeg skulle gjøre denne sommeren. Jeg har alltid hatt egenskapen av å huske drømmene mine, og den natta hadde jeg gått Norge på tvers. Etter betenkningstid på cirka tolv sekunder, og et par raske googlesøk var jeg bestemt. DET ville jeg gjøre i sommer! Ikke bare skulle jeg gå, men sønnen min og hunden vår skulle selvfølgelig være med meg på dette eventyret, i ekte vill norsk natur.


Christian 
 er en turvant gladgutt. Seks dager gammel var han på laksefiske for første gang. Nå skal han være med på sin til nå lengste tur, og underveis på turen fyller han tre år.

«Christian har allerede blitt en skikkelig friluftsgutt. Han er en råtass ute i naturen, og vi spøker ofte om at vi skulle kalt han for Lars (Monsen) i stedet for Christian. Som jeg pleier å si – alt er mulig med barn. Det krever bare tålmodighet og tilrettelegging, sier mamma Emilie.

Emilies beste venninne, Josefine skulle også vært med på turen, men på grunn av sykdom måtte hun avlyse.


Sylandsekspedisjonen
Sammen skal Emilie og Christian krysse Norge på tvers. De starter fra Stjørdal, går gjennom fjellområdet Sylan og ender ved svenskegrensa i Tydal. Sylandsekspedisjon som ruten kalles, er langs 63º nord og tar mellom 7 og 14 dager.  Det er en kjent turrute som også har fått sin egen nettside.

Gjennom turen vil de dele sine oppturer, nedturer og ufiltrerte tanker, mens de legger 120 km bak seg, steg for steg. Stormberg blir med på hele turen og du kan følge den i alle våre kanaler, ikke minst live på Instagram  – @Stormberg.

Se hva de har pakket til turen!

Les også:

– På tur med barn
Turglede for hele familien

 

Ida – Stormberg

Kommentarer

Kommentarer

8 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *