På tur med barn

Det er mange ting du kan finne på for å gjøre turen ekstra spennende for de små. Vi har samlet noen tips til gøyale aktiviteter dere kan gjøre sammen på tur. 

Ingenting er som glade barn på tur.

Søte små kryp
Ta med deg tre sukkerbiter ut på tur. Putt to av dem i lomma, og en i munnen. Når du finner en maurtue, legger du en av sukkerbitene på toppen av den. Se hva som skjer!

Naturlig slikkepinne
Finn en tynn kvist av et løvtre, og trekk av barken på den. Hold den ned til en maurtue, så den blir full av maur. Så kan du riste av alle maurene, og gjøre det samme en gang til. Når alle maurene er borte fra pinnen, kan du smake på den. Da har du nemlig laget en helt naturlig slikkepinne.

Under lupen
Ta med forstørrelsesglass og studer ting du finner i naturen. Det finnes utallig mange interessante insekter og vekster der ute, som det er kjempegøy å ta en nærmere titt på.

Har du noen gang studert en bille?

Barkebåtrace
Spikk din egen barkebåt (her er det viktig at de voksne hjelper til), fest en pinne til mast og et blad til seil.  Deretter finner du en bekk eller elv og kjører i gang et lite race. Vind og strøm, og litt flaks, bestemmer hvem som får båten først i mål.

Bondegård
Lage bondegård av ting du finner i naturen. Sett opp steiner, kvister, barkebiter, mose, nøtter og kongler med «bein». Kun fantasien setter stopper for hvordan resultatet blir.

Geocaching: skattejakt for alle
Har du litt større barn, er geocaching kjempegøy og spennende. Les mer om Geocaching her.

Funksjonelle og behagelige barneklær til turen finner du her

Les også:

Turglede for hele familien

Del gjerne turbildene deres med oss på Instagram under hashtaggene #medstormberg og #stormberg.

Karoline – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *