Et fargerikt fellesskap

Tenk deg et samfunn der alle kan være den de er – fullt ut. Et samfunn der man ikke dømmer hverandre på bakgrunn av etnisitet, livssyn, funksjonsevne eller for hvilken seksuell orientering eller hvilket kjønn man har. Der er vi dessverre ikke enda.

I disse dager går Oslo Pride av stabelen. Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Hundrevis av frivillige går sammen om å arrangere en ti-dagers festival hvor alle får være akkurat den de er. Arrangementet er viktig fordi det setter fokus på mangfold, på inkluderende holdninger og på å motarbeide diskriminering, hets og forfølgelse.

Jennifer Haas er en av de omlag 300 frivillige som gjør Oslo Pride mulig

I Stormberg har vi helt siden oppstarten engasjert oss for et åpent og inkluderende samfunn, og vi er stolte over å støtte Oslo Pride med jakker til de omlag 300 frivillige som er med på arrangementet.

Dessverre er det fortsatt mange som opplever at de ikke blir akseptert for den de er. Selv om det er mange år siden vi i Stormberg møtte sterke fordommer da vi brukte et homofilt par i en annonse, ser vi fortsatt at det er negative holdninger og fordommer mot personer som bryter med normer for kjønn og seksualitet.

I fjor anmeldte flere hatkriminalitet etter Pride-paraden i Oslo. NRK melder at politiet behandlet 549 anmeldelser av hatkriminalitet i 2017. Det er 549 for mange. Hatkriminalitet er særlig alvorlig siden det rammer deg for den du er, eller for gruppen du tilhører.

I Stormberg heier vi på mangfold, vi heier på inkludering og på friheten til å leve som den man er. Derfor heier vi på Pride.

I frykt for reaksjoner fra omgivelsene og samfunnet er det mange som ikke tør å stå frem med sin seksualitet. Det er en stor belastning for den det gjelder. Det er trist og det minner oss på ansvaret vi alle deler. Vi må gå i oss selv og sørge for at vi omtaler hverandre på en respektfull og fordomsfri måte. Vi må tenke på hvilke ord vi bruker og på hvordan vi snakker om hverandre. Ikke minst må vi tenke på hvilke holdninger vi formidler videre til barna våre.

I Stormberg ønsker vi et åpent, mangfoldig og inkluderende samfunn der det er plass til alle – et fargerikt fellesskap. Det vil vi fortsette å jobbe mot.

Vi ønsker Oslo Pride lykke til med feiring – vær stolt over den du er!

Les også:

Mangfold må bli en selvfølge
– Et fargerikt samfunn hvor alle har en plass

 

Ida – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *