Takk for tilliten!

Vi lever av fornøyde Kunder, derfor er vi ekstra glade over å bli kåret til best i vår bransje på kundeopplevelser. Det kom frem av KPMGs markedsundersøkelse som ble lansert denne uken.

– Hos oss er det alltid Kunden først. Vi er opptatt av å gi det lille ekstra og av å hjelpe Kunden med å løse sitt behov på best mulig måte, sier Ragnhild Marie Fadum, butikksjef ved Stormberg Avenyen i Kristiansand.

 

Det er første gang KPMGs omfattende markedsundersøkelse, Customer Experience Excellence Analysis 2018, gjennomføres i Norge. Undersøkelsen ser på seks ulike drivere for kundeopplevelse; personalisering, integritet, tid og innsats, forventninger, problemløsning og empati.

Vi er ydmyke og stolte over å være best i sportsbransjen. Samtidig er vi hele tiden opptatt av hvordan vi kan bli enda bedre. I Stormberg er det alltid Kunden som er i førersete.

– Stormberg har fra første dag vært en kundefokusert virksomhet. Medarbeiderne vet at det ikke er daglig leder som betaler lønnen deres, men at det er Kunden, sier Stormberg-gründer Steinar J. Olsen i et intervju med KPMG. Les saken om Stormberg her

I undersøkelsen har mer enn 2.500 norske forbrukere vurdert og evaluert sine kundeopplevelser hos kjente merkevarer på tvers av ni forskjellige bransjer. Uavhengig av bransje kom Stormberg på 11. plass. Helt til topps kom KLP. Les mer på KPMGs sider

 

Les også:

Takk for 20 år

–  På topp 3 over bærekraftige virksomheter i Norge

 

Ida – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *