Tips til sommeraktiviteter

Sommerferien nærmer seg med stormskritt. Kanskje har du allerede planen klar for hva fridagene skal brukes til, hvis ikke håper vi dette innlegget kan gi deg inspirasjon til gøyale ting å gjøre i sommer. 

Piknik
Mat smaker bedre ute. Pakk med deg lunsj eller middag, og nyt den ute i friluft. Du trenger ikke dra langt for å ha piknik – en tur til den lokale lekeplassen kan være like moro som å dra ut i skogen. Hvis du har barn kan du la de være med å lage maten, og finn gjerne et tema for pikniken som alle synes er gøy. Kanskje kan dere kle dere ut også?

Arranger fotballcup i nabolaget
Nå som VM sparkes i gang, og det er fotballfeber mange steder i landet, kan det være gøy å arrangere en liten cup i nabolaget. Involver både store og små, og lag en skikkelig gøy dag ut av det.

Fisketur
Noen av mine beste barndomsminner er fra da jeg fisket om sommeren. For å dra på fisketur trenger du ikke noe avansert utstyr. En fiskestang lages enkelt av en pinne, snor og en liten krok. Til agn kan du bruke snegler, mark, fluer eller andre insekter (alt ettersom hvor du fisker). Hvem vet, kanskje klarer du til og med å fange din egen middag?

Fange krabber
Kombiner gjerne fiskingen med å fange småkrabber hvis du befinner deg ved sjøen. Du kan dere lage et «miniakvarium» hvor du samler all fangsten. Bare husk på at det ikke må stå for lenge i varmen.

Dra på telttur
Å sove ute er spennende og annerledes, og her er det ingen TV, iPad eller PC som forstyrrer roen. Du trenger ikke dra langt for å ha det gøy, for noen kan det være nok å slå opp et telt i hagen. Vil du ha en større utfordring, kan du kombinere telttur med å dra på fjellet. Det er heller ikke nødvendig med telt for å sove ute. Å sove under åpen himmel er en fantastisk opplevelse.

Plukk blomster
Ta deg familien på en tur i nærområdet og se hvor mange forskjellige blomster dere klarer å finne. Tar dere med blomstene hjem, kan dere tørke og presse de for et fint sommerminne.

God sommer!

Les også:

Forholdsregler i sola

Alle barn har rett til lek og fritid

Karoline – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *