Forholdsregler i sola

Nå som sommeren er godt i gang vil de aller fleste oppholde seg mest mulig ute. Å nyte lange dager i sola er deilig, men det er viktig å passe litt på. Her er noen forholdsregler som det kan være lurt å ta med seg de neste månedene. 

Unngå å bli solbrent 

Pass godt på huden! Solkrem er viktig, både for store og små. Smør deg inn med minimum solfaktor 15 (30 for de minste), før du går ut i sola. Husk også at solkrem kan forsvinne når man svetter eller bader, så smør deg gjerne igjen etter et par timer.

Drikk nok 

I varmen svetter man mer og da er det viktig å få i seg nok væske. Vi anbefaler å drikke vann. Det er gratis, lett tilgjengelig og den beste tørsteslukkeren. For lite væske kan føre til dehydrering, og da kan man bli kvalm, svimmel og få konsentrasjonsvansker.

Husk solbriller i sommer.

Beveg deg

Sitter eller ligger man for lenge i sola, blir man fort litt ør i hodet. Det er også lettere å bli solbrent om man ikke beveger seg. Ta deg et bad, lek med ball eller gå en liten tur. Det kan også være lurt å tenke på at sola er sterkest mellom klokka 12 og 15, så det er fint med en pause rundt denne tiden på dagen.

Bruk solbriller

Som huden, er det også viktig å passe på øynene i sola. Solbriller kan gjøre et antrekk komplett, og de beskytter øynene mot skadelige stråler. For hvert kjøp av Stormbergs solbriller sponser vi en øyeoperasjon til blinde og svaksynte i Nepal. Se vårt utvalg her.

Les også:

En smak av sommer

Shortspolitiet

Karoline – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *