Stormberg blir med i regjeringsoppnevnt ekspertutvalg

Utvalget som nylig ble offentliggjort skal vurdere om næringsdrivende skal pålegges en informasjonsplikt knyttet til samfunnsansvar og oppfølging av leverandørkjeder.

I den globale varehandelen blir mange varer produsert i land hvor vern av arbeidstakere er svakere enn i Norge. Dårlige lønnsforhold, barnearbeid, uanstendig arbeidstid og manglende organisasjonsfrihet er blant utfordringene i globale leverandørkjeder.

En lov om etikkinformasjon kan gjøre at næringsdrivende blir pålagt å gi ut informasjon om hvilke produksjonssteder som benyttes i vareproduksjon, og om hvordan de arbeider med samfunnsansvar og arbeidsforhold i leverandørkjeden. Formålet er, i følge regjeringen, at forbrukere skal få informasjon som gjør de i stand til å ta mer informerte kjøpsvalg. Samtidig skal informasjonsplikten bidra til at næringsdrivende øker innsatsen for å sikre anstendige arbeidsforhold for arbeidere i leverandørkjeden.

Etikkinformasjonsutvalget er bredt sammensatt, og i tillegg til Stormberg-gründer Steinar J. Olsen,  er Initiativ for Etisk Handel, Virke, Forbrukertilsynet, NHO og flere representanter fra akademia med. Det kommende året skal de utrede om en lov om informasjonsplikt er mulig og hensiktsmessig. Dersom de kommer frem til at lovregulering er hensiktsmessig skal de foreslå virkeområde og hvordan loven kan håndheves.

Stormberg har god erfaring med åpenhet rundt leverandørkjeden. Helt siden 2005 har vi hatt fabrikklisten vår liggende åpen på hjemmesiden. I september 2002 ble vi, som Norges første sports- og tekstilmerkevare, tatt opp som medlem av Initiativ for Etisk Handel (IEH). Målet har hele veien vært å sikre gode arbeidsforhold for de som produserer klærne våre i Kina. Samtidig mener vi det er viktig at forbrukerne skal få vite hvordan klærne de kjøper produseres slik at de selv kan ta bevisste valg. Les mer om arbeidet vårt med etisk handel her.

Les også:

Fortsatt lønnsvekst
Mer handel gir mindre fattigdom

Ida – Stormberger

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *