Shortspolitiet 

Debatten raser i sosiale medier om det er innenfor med shorts på jobb eller ikke, etter at sjefredaktøren i Jyllands-Posten mente at shorts på jobb ga arbeidsplassen mer preg av campingliv enn arbeidsliv. Jeg tror bleke, norske kropper bør ha mulighet til å få så mye D-vitaminer som mulig, og jeg tror vi tåler å se litt hud før det igjen er tid for ullundertøy og dunjakke.

Shorts hører sommeren til

 

For ganske kort tid siden hadde mange av oss følelsen av at vinteren aldri skulle gi seg. Snø og storm karret seg ned fra fjellet til lavlandet, og det var knapt mulig å se forskjell på en snøhaug og et lite sørlandshus så sent som i mars. Sjeldent har overgangen fra vinter til sommer vært så kort. Mange av oss rakk knapt å pakke bort vintergarderoben før vi måtte finne frem badetøyet. Noen av oss har til og med dristet oss til å bruke shorts på jobb, og det har fått frem de første pekefingrene.

Vi er ikke bortskjemte i landet vårt med fint vær. Sommeren har en tendens til å regne eller blåse bort, men av og til har vi perioder som nå. Hele Sør-Norge har noe så sjeldent som et stort brannfare-skilt i varselet fra meteorologene, og på mang en arbeidsplass klarer ikke lufteanlegget å holde sommeren ute. Men shorts inne er fortsatt bannlyst mange steder.

Shortspolitiet finnes på mange arbeidsplasser, og de gjør forskjell på kvinner og menn. Kvinner må gjerne vise både legger og overarmer, men det må menn dekke til. Med ønske om «semi-konservatisme i garderobevalget må menn skjule det meste av hud, og spare kunder og forretningsforbindelser fra synet av bleke legger. Vi kjenner vel alle til avtaler som har gått fløyten fordi bekledningen har vært for sommerlig..?

Som seg hør og bør i en turtøyvirksomhet går nesten hele staben i lett og sommerlig tøy. Det er nesten så det kan minne om sommer også innendørs. Det er nesten så jeg kan merke at mine kolleger er blidere. Det er nesten så jeg tror at shorts gir mer effektivitet. Men det er helt sikkert at vi Stormbergere har besøk av mange som gjerne vil gå kledd som oss de få shortsukene før og etter sommerferien.

Jeg tror på frihet for den enkelte, jeg stoler på mine medarbeidere og jeg tror klespolitiet ikke er nødvendig å importere til Norge. Og når jeg ser en bankmann i shorts skal jeg spandere en is på ham, for det kan fort være ti måneder til varmen kommer tilbake.

Leve sommeren – leve shortsen!

(En forkortet versjon ble først publisert i Bergens Tidende 24. mai)

Steinar – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *