Turtips for langhelgen

Store deler av landet har hatt en deilig smak av sommer, og løvet er i ferd med å sprette ut. Dette er våre beste turtips til de mange fridagene vi nyter i mai.

Skogen er vakker om våren

 

En natt i naturen
Temperaturene ligger godt over null grader de aller fleste stedene i landet nattestid, og det gjør kravene til hva man må ha med litt mindre. Vi anbefaler allikevel å ha med ullundertøy i tilfelle det blir litt kjølig om natten. Det er mange fine steder å overnatte i telt eller under åpen himmel, og det er fantastisk å våkne til lyden av alle fuglene som har kommet på besøk – eller til lyden av bølgene som slår mot land. Og husk at overnattingsturen behøver ikke å være fra hjemmet enn ut i hagen. Små turer er også store.

Gå nye steder
Variasjon er viktig, spesielt for de mindre medlemmene av familien. På ut.no finner du en lang rekke turforslag rundt deg, og der får du også detaljerte opplysninger om lengde, vanskelighetsgrad og stigningskurve. Nettsiden kan gi mye inspirasjon til å komme seg ut enda oftere.

Ta årets første bad
Når solen varmer og temperaturen stiger blir det kanskje fristende å ta årets første dukkert. Ferskvann varmes opp raskere enn havet, men er du ekstra tøff tåler du kanskje en dypp i havet? På våren kan et bad bli ganske friskt, og et godt tips er å ta med ullundertøy som man kan skifte til etter badet. Da holder man seg god og varm også etter at man kommer opp fra vannet.

Prøv piknik
Piknik er en super våraktivitet som er lett å utføre. Alt du trenger er et teppe, niste, og en god turkamerat. Man behøver ikke å gå så langt – hva med til den lokale parken, eller kanskje til et tjern i nærheten? Smør rundstykker med noe godt pålegg, og kok kaffe til de voksne. For de minste er kakao alltid en slager.

Les også:
Turglede for hele familien

Petter  – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *