Inkludering som gjør en forskjell

På Christiekonferansen denne uka møtte Stormberg-gründer Steinar J. Olsen blant andre arbeids- og sosialministeren til debatt om hvordan vi kan lykkes bedre med inkludering i arbeidslivet. Hva er det egentlig som nytter – og tolerer vi egentlig forskjeller?

Christiekonferansen har temaet vært «Toleransens grenser».  Hva betyr toleranse i vår tid? Hvor mye kan vi tolerere? Hvem bestemmer hva vi skal tolerere?

Fra årets Christiekonferanse. F.v. Kari Birkeland, Gro Mjeldheim Sandal, Aiman Shaqura, Steinar J. Olsen og Anniken Haulie.

Vi mennesker er forskjellige og det er naturlig for de fleste av oss å velge hvem vi omgås med, velge hvor vi ønsker å jobbe og velge hvilke fellesskap vi ønsker å være en del av. Og også på arbeidsgiversiden foregår det en seleksjon hvor de fleste velger kandidater som de mener passer inn i arbeidsmiljøet. Det gir mindre mangfold, og mange arbeidsplasser i dag fremstår som langt mer homogene enn det norske samfunnet faktisk er.

For oss er det et mål i seg selv at vi speiler samfunnet i størst mulig grad. Det gir flere større muligheter, men det gir også virksomhete en større forståelse av det norske samfunnet – og norske arbeidstakere en større forståelse av mangfoldet i samfunnet.

Mangfold og inkludering har vært blitt en del av Stormbergs DNA. Helt siden oppstarten i 1998 har vi jobbet bevisst med å både ha et bevisst forhold til rekruttering, men også gjennomgående jobbet med at virksomheten nettopp skal ligne samfunnets mangfold. Det er en del av kjernen i virksomheten, og det er et av våre konkurransefortrinn. Strategien er befestet i alle ledd i virksomheten, og alle som begynner hos oss er forpliktet til å etterleve strategien.

Stormberg opererer i flere markeder og har medarbeidere fra mange kulturer. Gjennom årene har vi lært at god kommunikasjon internt og eksternt ikke kan foregå ut fra en norsk kontekst i alle sammenhenger, men at vi vi må forstå mottakerne bedre. Det gjør vi kun ved å ha medarbeidere som forstår ulike kulturer og markeder godt, og som har kjennskap til ulike virkeligheter. Til grunn for det hele skal det alltid like forståelse og respekt for forskjellighet.


Stormberg from UiB – Universitetet i Bergen on Vimeo.

Les også:
Du er god nok
Fremtiden trenger flere folk med fagbrev

Petter – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *