Vi donerer bort Stormberg-fjellet!

I dag donerer vi bort logosymbolet vårt, Stormberg-fjellet, til stiftelsen Organdonasjon. Målet er å skape økt oppmerksomhet rundt organdonasjon.

Tall fra Oslo Universitetssykehus viste en økning i organdonasjon fra 2016 til 2017. I 2017 ble det gjennomført 112 donasjoner av til sammen 513 organer. Det betyr at hver donor i snitt ga fire organer – et høyt tall sammenlignet med mange andre land. Disse organene ga nytt liv til 463 pasienter. Økt bevissthet i befolkningen trekkes frem som den viktigste grunnen til økningen. Med logodonasjon ønsker vi i Stormberg og bidra til enda større bevissthet rundt temaet.

I Stormberg er vi opptatt av å gjøre verden til et litt bedre sted, og det mener vi man kan gjøre ved å bli organdonor. I dag står det over 450 pasienter på venteliste for et nytt organ, og for mange er et nytt organ eneste utvei fra en dødelig sykdom. Siden man startet med organdonasjon i Norge i 1969 har over 12.000 nordmenn fått et bedre liv, eller unngått døden, takket være de som er melder seg som organdonor. Men ordningen vil ikke fungere hvis ingen sier ja.

Visste du at det faktisk er tre ganger større sjanse for at du vil trenge et nytt livreddende organ, enn at du selv blir organdonr? Hvis du er beredt til å motta, bør du også gi. En donor kan faktisk redde opptil syv liv. Syv mennesker med familie, venner og kolleger.

Les mer om organdonasjon på organdonasjon.no

Petter – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *