Turmat i påska

Påske er tid for tur – og tid for kos og hygge. Vi har samlet våre beste turoppskrifter. Oppskriften på en god tur kan være en god belønning som vafler, pannekaker, pinnebrød – eller kanskje bare verdens beste kakao?

Turvafler – med smak av skogbunn?


Her oppskrift på deilige turvafler, som inneholder noen karbohydrater som varer en stund:

0,5 liter kefir
0,5 liter H-melk
2 dl havregryn
2 dl sammalt hvete grov
2 dl hvetemel
3 egg
60 g smeltet smør
60 g sukker
3 ss rømme

Bland alt sammen før turen, spe med litt ekstra melk om det blir for tykk røre. Oppbevar røren i en melkekartong eller brusflaske. Når dere er fremme, steker du vaflene i panne på bål eller primus. Det finnes også vaffeljern som kan brukes på bål, ta dette med om ikke sekken blir for tung.

Banan med sjokolade

Bananer gir kroppen proteiner, og sjokolade får blodsukkeret raskt opp. Finn noen modne bananer, snitt bananene opp og fyll med litt lys eller mørk kokesjokolade. Pakk deretter inn i folie, og legg de på bålet frem til sjokoladen har smeltet. For en litt friskere smak kan du drysse over litt finhakket ingefær.

Varm kakao med krem og vanilje

6 dl melk
150-250 g. mørk sjokolade
1 dl krem
1/4 vaniljestang
2 ts. sukker

Vend sukker og frøene fra den kvarte vaniljestangen inn i fløten, og pisk til det er en fast krem. Hakk sjokoladen i biter, og ha den i en gryte. Hell over melk, og varm sakte opp mens du hele tiden rører til sjokoladener smeltet og melken er passe varm. Dette holder til fire kopper deilig kakao.

Pinnebrød (ca 8 stk)
4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts sukker
2 ts bakepulver
4 ss smeltet smør eller rapsolje
1 ½ dl melk

Denne deigen lages hjemme før turen og tas med i en tett plastpose. Bland det tørre og spe med væske til deigen er passe klissete. For en mer søt variant, kan deigen duppes i kanel og sukker før steking. Husk å grille pølsene litt først, ellers blir de ikke helt gjennomstekte.

Du kan gjerne ha ekstra krydder, ost, soltørkede tomater eller salamibiter i deigen hvis du ønsker å variere litt.

Variasjoner av pinnebrød
Bland inn bær i deigen, feks blåbær, multer etc. Det gir ekstra med smak og er populært blant barn og voksne. For å gjøre pinnebrødet mer mettende, kan man også blande inn pølsebiter, baconterninger, ost etc.

God tur – og nyt turmaten!

Petter – Stormberger

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *