Tanketur: Alle fortjener en ny sjanse

I 20 år har vi jobbet med å gi folk nye sjanser. Vår erfaring er at de aller fleste – uansett bakgrunn – tar godt vare på sjansen de får. De får nemlig så altfor få av dem. Flere arbeidsgivere bør gi innsatte mulighet til å bli ansatte etter soning. Møt Veronica Orderud og Stormberg-gründer Steinar J. Olsen om betydningen av inkludering og nye sjanser.

Etter å ha sonet 14 år i fengsel vet Veronica Orderud hvordan det er å stå utenfor samfunnet. Mange straffedømte møter stengte dører også på utsiden av fengselsmurene. En straff har mange funksjoner, men den er ikke ment til å ødelegge noen for resten av livet.

I 20 år har vi rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trivdes på skolen, flyktninger og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. I Stormbergs Handlingsplan for Inkluderende Arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av de som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Du kan lese mer om inkluderende arbeidsliv her.

Les også:
Tanketur: Gi større rom for mangfold
Tanketur: Inkluderende arbeidsliv i 20 år

Petter – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

One Comment
  1. «En ny sjanse» bør alle få, men etter min mening, er den først fortjent etter innrømmelser. V. Orderud fikk lovens strengeste straff, og har ikke tatt det til etteretning. Men Stormberg gjør sitt beste for å frikjenne henne. Latterlig, og heldigvis fikk ikke «journalisten» den oppmerksomheten han søkte etter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *