Tanketur: Alle fortjener en ny sjanse

I 20 år har vi jobbet med å gi folk nye sjanser. Vår erfaring er at de aller fleste – uansett bakgrunn – tar godt vare på sjansen de får. De får nemlig så altfor få av dem. Flere arbeidsgivere bør gi innsatte mulighet til å bli ansatte etter soning. Møt Veronica Orderud og Stormberg-gründer Steinar J. Olsen om betydningen av inkludering og nye sjanser.

Etter å ha sonet 14 år i fengsel vet Veronica Orderud hvordan det er å stå utenfor samfunnet. Mange straffedømte møter stengte dører også på utsiden av fengselsmurene. En straff har mange funksjoner, men den er ikke ment til å ødelegge noen for resten av livet.

I 20 år har vi rekruttert en fast andel av våre medarbeidere blant mennesker som har hatt vansker med å komme inn på arbeidsmarkedet, blant annet mennesker med rusproblemer, tidligere straffedømte, unge menneskers om ikke har trivdes på skolen, flyktninger og mennesker med psykiske- eller fysiske helseplager. I Stormbergs Handlingsplan for Inkluderende Arbeidsliv er det fastsatt et mål om at 25% av de som jobber i Stormberg skal være mennesker som har hatt problemer med å komme ut i arbeidslivet. Du kan lese mer om inkluderende arbeidsliv her.

Les også:
Tanketur: Gi større rom for mangfold
Tanketur: Inkluderende arbeidsliv i 20 år

Petter – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *