Fremtiden trenger flere folk med fagbrev

Norge trenger folk med fagkompetanse. Vi trenger folk med yrkesstolthet og fagutdanning, og vi trenger folk som tør og kan. Vi trenger flinke folk!

I disse dager er det mange som mottar fag- og svennebrev. De har vist gjennom teori og praksis at de er klare for morgendagens arbeidsliv. Og vi trenger mange flere!

Ulrikke Hanssen Loland er lærling hos Stormberg.

Norge trenger folk med fagkompetanse. Prosjektene og mulighetene står i kø. Med fremtiden foran seg og verden for sine føtter er våre nyutdannede med fag- og svennebrev representanter for kompetansearbeidsplasser. Dette er kompetanse vi trenger mer av i tiden fremover. Hver og en av oss har et ansvar for å løfte fagarbeideren opp og fram, og sørge for at enda flere velger som de har gjort. En av tre bedrifter trenger folk med mastergrad, mens hele seks av ti trenger folk med fagbrev.

Ulrikke Hanssen Loland er en av våre dyktige fagarbeidere, som for tiden jobber som lærling i en av våre butikker. Hun hadde behov for et tilpasset lærlingeløp, og har virkelig bevist for både medarbeidere og Kunder at det var et riktig valg å satse på henne.

Butikksjef Stian Haustreis skryter ofte av Ulrikke, og er strålende fornøyd med å flere folk med fagkompetanse på laget.

– Dette er en av de beste ansettelsene jeg har gjort, og det er ikke uten grunn at hun hevder seg i konkurransen som en av de dyktige butikkselgerne vi har, sier butikksjefen.

Vi skal jobbe med å gi flere lærlinger muligheten, og vi håper at enda flere vil gjøre det samme. Mangel på lærlingplass må ikke være en flaskehals som gjør at unge ikke får fullført utdannelsesløpet.

Fagarbeideren er en av bærebjelkene i både det offentlige og i næringslivet. Uten dem stopper avgjørende tjenester, produksjon og verdiskapningen opp. La oss heie dem opp og fram, og vise at vi verdsetter folk som kan fagene.

Les også:
Felles kamp mot utenforskap
Fra ord til handling

Petter – Stormberger

 

 

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *