Takk for 20 år!

Stormberg fyller 20 år i dag, og det er mye å feire. Først og fremst er det deg som Kunde som fortjener en stor takk! Ikke bare har Stormberg blitt Norges mestselgende sports- og turtøymerkevare på disse årene, men gjennom 1%-bidraget fra Stormbergs salg har våre Kunder bidratt med mer enn 38 millioner kroner til gode formål. Takk for tilliten og for at du hjelper oss å hjelpe!

For oss er det viktig å gjøre mer enn å bare sponse og gi penger. Vi ønsker oss gjensidige samarbeid med våre medspillere, slik at vi kan gjøre hverandre bedre – og sammen gjøre verden til et litt bedre sted. Å ta samfunnsansvar ble tidlig en del av Stormbergs DNA. Vi er en kommersiell virksomhet, men det er viktig for oss at vi tjener pengene på en måte som er bra for samfunnet – og for de som jobber i Stormberg og for Stormberg.

For 20 år siden startet jeg Stormberg i et slitent, gammelt bygg i Kristiansand. Den gangen var det dyrt for nordmenn å kjøpe sports- og turtøy til hele familien, og sportsbransjen bestod av noen få merker. På tross av alle dystre spådommer om at det ikke var mulig å ta posisjonen vi skulle ta; turtøy for turfolk flest, så har fire medarbeidere blitt til 370 og én butikk i ett land, har blitt til 48 fysiske butikker og 3 nettbutikker i tre land.

Da Stormberg ble etablert, trodde de fleste at det ikke mulig å ansette folk med hull i CVen. Det vil si. På den tiden så snakket ingen om hull i CVèn. Det å skulle rekruttere mennesker som slet med å få innpass på arbeidsmarkedet, ville skremme folk bort fra Stormberg, fikk vi beskjed om. I dag vet vi at samfunnsansvaret vi tar med å rekruttere også de som sliter med å få en jobbsjanse, har gitt Stormberg dyktige og lojale medarbeidere, og måten vi driver på har også blitt blant de viktigste verdiene for merkevaren Stormberg. Det vi trodde på var ikke bare mulig. Det ga oss også nye muligheter.

Gjennom samarbeidet med Norges Blindeforbund har over 5.000 mennesker i Nepal fått synet igjen, mer enn 2.000 jenter i Bangladesh har fått verdigheten igjen, kvinner i frykt har fått et trygt sted å være og tidligere kriminelle har fått hjelp på veien ut av kriminaliteten. For å nevne noe. Og ikke minst har vi gjennom flere år med Stormbergstipend gitt små og litt større tiltak rundt om i Norge muligheten til å realiseres. Gleden som oppstår når små bidrag blir store er ubetalelig, og det er et privilegium å ha muligheten til å være en del av det.

Fra 2018 har vi også engasjert oss sterkere for en mer bærekraftig verden. Vi har vært klimanøytrale siden 2008, og gjennom kjøp av klimakvoter har vi bidratt til at tusenvis av kvinner har fått et bedre liv med rentbrennende ovner – og samtidig redusert klimautslipp. Og med vårt nyeste samarbeid med WWF vil vi fremover jobbe med å ta bedre vare på naturen og artsmangfoldet. For oss som lever av å lage tøy som brukes utendørs er det ingenting som er mer naturlig enn å bidra til å ta best mulig vare på opplevelsene utendørs.

Vi satser videre på inkludering i arbeidslivet og på fortsatt bærekraftig vekst, både for Stormberg og for samfunnet rundt oss. 1% er én viktig bit for å gjøre verden til et bedre sted og bidra til både økt inkludering, mer innovasjon og et bærekraftig samfunn. Å feire 20 år er en milepæl, men vi har ett mål og det er at vi skal overleve vår 100 års dag, den 18. februar 2098. Det er et viktig mål, for det betyr at vi må tenke langsiktig i alt vi gjør.

Takk!

Steinar – Stormberger og Stormberg-gründer

 

Kommentarer

Kommentarer

2 comments to “Takk for 20 år!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *