Gå tur oftere

Synes du dørstokkmila er lang? Her gir vi deg fem gode grunner til å gå tur oftere.

Husk at små turer også er store

Bra for helsa og kroppen
Helsedirektoratet anbefaler at voksne bør være i moderat aktivitet minst 150 minutter i uka. Dette tilsvarer mellom 20 og 30 minutter hver dag. Gange er et ypperlig eksempel på en moderat aktivitet, og helsefordelene du vil oppleve av å gå en halvtime hver dag er ikke få. Så lite som 15 minutters trening hver dag kan forlenge livet ditt med minst tre år. I tillegg styrker gange kjernemuskulaturen, og du får fine legger, lår, og rumpe.

Lav risiko for skader
I motsetning til andre aktiviteter, som løping, er gange skånsomt for kroppen. Gange styrker beina, og reduserer risikoen for skader i fremtiden.

Gir deg bedre kondisjon
Rask gange får opp pulsen, og bidrar til å øke din kardiovaskulære form. I tillegg til at du vil merke forskjell på formen din, er det også flere helsefremmende effekter som blant annet lavere blodtrykk og senket kolesterol som kommer av bedre kondisjon.

Kan gjøres når som helst, hvor som helst
Dette er en av de absolutt største fordelene med gange som treningsform. Trening på treningsstudio kan være både tidskrevende og dyrt. Ikke alle har nødvendig utstyr eller ferdigheter til å delta på gruppebasert aktivitet som fotball, slalåm eller dansetimer heller. Alt en gåtur krever er et par gode sko og en vei eller sti å følge. Dette er virkelig en aktivitet for alle!

Godt for psyken
Fysisk aktivitet er knallgod medisin på de dagene du føler deg litt sliten og lei. Knytt på deg skoene og gå en liten tur, og du vil merke stor forskjell på sinnstilstanden din!

Les også:
Slik får du treningsglede
Helse i hver tur

Marthe – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *