Slik kler du deg for langrennsturen

Vinter og kuldegrader stiller strenge krav til bekledning. Men hva er godt nok i langrennsløypa?

Vi har forskjellig tempo og ulike turer krever ulikt utstyr. En tur med barn er roligere enn en treningstur, og en høyfjellstur krever ekstra godt med tøy på grunn av faren for skiftende vær. Har du lett for å fryse er det lurt å ha med ekstra varmt tøy uansett lengde og intensitet på langrennsturen.

En langrennstur gjør underverker for både kropp og sjel

Fem råd til god langrennsbekledning:

  1. Unngå bomull
  2. Bruk fukttransporterende undertøy av polyester, eller ull hvis det er kaldt
  3. Bruk vindtett ytterbekledning
  4. Bruk lag på lag etter temperatur og værforhold, gjerne mellomlagsplagg med høy hals
  5. Ha med et ekstra lag i sekken i tilfelle væromslag

Til treningsturer er ofte tolagsprinsippet godt nok. Med polyester eller ull innerst, avhengig av kuldegrader, og et vindtett sett ytterst er man godt skodd for en økt i sporet. Himmelsyna er et godt valg til antrekk. Dette har også flosset innside for å gi bedre isolerende egenskaper og større komfort.

På lengre turer på høyfjellet vil vi sterkt anbefale skallplagg på grunn av plutselige endringer i været, og ikke minst ull innerst. Her finner du finner skalljakker til dame og herre. Ved å kombinere dette med en dunjakke som mellomlagsplagg, har du flere muligheter til å variere bekledningen underveis.

Mange er usikre på hvilket undertøy de skal bruke. Selv om de fukttransporterende egenskapene er gode i ullundertøy og ikke minst polyester, så blir man klam ved høy intensitet uansett. Men husk at dersom du skal ha lengre pauser, så er det kun ull som holder godt på varmen.

Også husk gode hansker, en lue som dekker ørene godt – og ikke minst sokker som holder føttene varme. Du finner en rekke egnede produkter i vårt Vintersalg!

God tur!

Les også:
Uteekspertenes anbefalinger
Kle barna riktig

Petter – Stormberger

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *