Skaff deg en turvenn

Den mørke tiden over oss, og mange av oss tilbringer mer tid hjemme enn i den lysere årstiden. Ved å invitere med deg noen på tur kan du lyse opp både din og andres hverdag.

Fysisk aktivitet er viktig for å ta vare på og for å bedre den psykiske og fysiske helsen. Regelmessig fysisk aktivitet bedrer den fysiske formen, og gjør oss mer rustet til å mestre hverdagens krav og utfordringer. Hvis du får med deg en venn eller bekjent kan du virkelig gjøre en forskjell.

venn

Å være i aktivitet så kroppen kommer i gang noen ganger i ukA kan ha like stor effekt som antidepressiva for mild depresjon.

En av fem nordmenn føler seg ensomme, og det er altfor høyt tall. Hele 70.000 nordmenn har ingen nære fortrolige eller venner de kan vende seg til når de trenger noen å snakke med. Ved å være fysisk aktiv kommer man i bedre form, får et bedre selvbilde og øker sjansen for å møte andre. Alle tre viktige aspekter for å komme seg ut av depresjon.

Hvert eneste år når julen nærmer seg, er det mange av oss som snakker om hvor fint det kun være å invitere med en ekstra som kanskje sitter alene på julaften. Det blir ofte med tanken. Men å invitere med seg noen som kanskje sitter litt for mye alene koster så lite, men kan bety så mye for den det gjelder.

Dessverre er det slik at det for mange av oss er lett å komme i gang, men så er det ikke like lett å følge opp og gjenta. Da kan det være lurt å sette et fast tidspunkt for tur, som f.eks. søndag formiddag eller en mandags ettermiddag. Ved å lage en fast avtale er sjansen langt større for at man faktisk gjennomfører.

Til deg som ønsker en invitasjon til tur, så vil vi anbefale å bli med på noen av turene som arrangeres av Den Norske Turistforening. Her er det helt vanlig å dukke opp som deltaker alene, og enda mer vanlig å komme i snakk med andre turdeltakere.

God tur!

Les også:
Helse i hver tur
Å gå tur kan gjøre deg lykkelig

Petter – Stormberger

15781402_10154823773795409_5150279571832490_n

Kommentarer

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *